Acasa | ACTUALITATE | Clienții unui bar din Constanța, amendați pentru fumat în spațiul public

Clienții unui bar din Constanța, amendați pentru fumat în spațiul public


image

În data de 10/11.03.2018, în intervalul orar 23.00-03.00, politiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală, în colaborare cu reprezentanți ai Direcției de Sănatate Publică și jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis Constanța au acționat în sistem integrat pe raza municipiului Constanța în scopul verificării respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, consumului produselor din tutun în spațiile publice inchise tip bar sau restaurant, precum si pentru verificarea documentelor  legale de funcționare.

În urma verificărilor efectuate s-au constatat următoarele:

 -au fost efectuate două verificări sonometrice în scopul stabilirii gradului de disconfort fonic al populatiei, generat de activitatea economică;

- au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.990 lei (o persoană juridică nu deținea autorizație de funcționare, două persoane fizice au fost sancționate pentru consumul de produse din tutun într-un  spațiu public închis și o persoană fizică a fost sancționată pentru încălcarea prevederilor OUG195/2002 privind circulația pe drumurile publice);

-s-au încheiat  8 note de constatare in domeniul activitatii comerciale si protectiei mediului;

 -au fost legitimate 7 persoane;

 -două persoane juridice  a fost  invitate la sediul Direcției Generale Politia Locala la o data ulterioara pentru verificarea documentelor solicitate de organele de control. 

Poliția Locală anunță ca astfel de acțiuni se vor desfășura periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică .

Ca și măsură preventivă, se recomandă agenților economici să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale în vigoare cu privire la desfășurarea activităților comerciale și să nu producă disconfort locuitorilor din vecinătate .

Duminică, 11.03.2018, în jurul orei 18.30 polițiștii locali au depistat un minor lipsit de ocotirea părintească care apela la mila publicului în intersecția Bulevardului Ferdinand cu Bulevardul Tomis.

A fost anunțat DGASPC-ul, totodată demarându-se procedura de identificare și sancționare contravenională a părintelui. Suma obținută prin exercitarea faptei antisociale a fost fost confiscată.

Cetățenii sunt rugați să nu mai dea curs rugăminților unor astfel de persoane, și astfel, împreună să asigurăm un climat public civilizatVoteaza articol
1.00

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat