Acasa | ACTUALITATE | La Ovidiu s-a aniversat ziua poetului Ovidius. Școala Generală numărul 2 se va numi Școala „Poet Ovidiu”

La Ovidiu s-a aniversat ziua poetului Ovidius. Școala Generală numărul 2 se va numi Școala „Poet Ovidiu”


image

20 martie este ziua în care s-a născut poetul latin Ovidius, al cărui nume îl poartă, astăzi, orașul Ovidiu.

Momentul nu a trecut neobservat pentru administrația locală de aici care a decis că Școala Generală numărul 2 va purta, de acum, numele de Școala Generală numărul 2 „Poet Ovidiu”.

Ceremonia s-a desfășurat în prezența primarului orașului Ovidiu, George Scupra, a viceprimarului, Tudor Doru Cumpănașu, a directoarei școlii, Daniela Bîrsan precm și a numeroși elevi și invitați de onoare.

Odată cu Ovidiu începe și viața culturală tomitană. Este clar că a scris aici Tristele și Ponticele, fără niciun dubiu. Din punctul meu de vedere istoria literaturii ar trebui să înceapă cu Ovidiu. Un alt argument este că ne dorim și este nevoie să dăm acestei urbe o șansă pentru a-și construi un profil cultural, o anumită identitate culturală de care n-am fost conștienți, generații de-a rândul. Nu trebuie să uităm nici că sărbătorim centenarul Marii Uniri și trebuie să vă spun că pregătim un film documentar în care vom prezenta comunității ceea ce s-a întâmplat în localitatea Ovidiu în ultimii 100 de ani. Cum a crescut Ovidiu în acești ani și ce lucururi bune s-au întâmplat. Sunt lucruri interesante pe care generațiile actuale nu le cunosc sau le cunosc prea puțin. De asemenea, în acest an avem ediția a II-a a simpozionului ”Ovidieni” pentru care pregătim o tabără de creație în parteneriat cu Universitatea Ovidius și cu universități din Europa”, a declarat George Scupra, primarul orașului Ovidiu.

Elevii școlii au prezentat piese de teatru, dansuri și cântece tradiționale în cadrul unui program artistic impresionant.Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat