Acasa | ACTUALITATE | Minivacanța de 1 mai, promovare zero. Autoritățile și mai marii turismului de pe litoral dorm

Minivacanța de 1 mai, promovare zero. Autoritățile și mai marii turismului de pe litoral dorm


image

Minivacanța de 1 mai se apropie cu pași repezi însă, până la această oră, nu s-a realizat un calendar al evenimentelor care să fie promovat pentru a atrage, în Mamaia, iubitorii de distracție.

Nu se știe exact ce evenimente vor fi în acestă perioadă, nu eistă broșuri, promovare sau informare.

Am apelat la Corina Martin și am aflat că de 1 mai, în Mamaia va avea loc a 23-a ediție a Festivalului Sunwaves unde sunt așteptați 25.000 de vizitatori "unici", din care aproximativ 10.000 de tineri vest europeni (Anglia și Franta sunt pe primele 2 locuri). În total, în 5 zile de festival se estimează peste 100.000 de participanți. Sunwaves se desfășoară în perioada 26 aprilie-1 mai.

Tot în aceeași perioadă, la Complex Enigma - Mamaia Nord are loc a 3-a ediție a Festivalului du Bonheur, un eveniment pentru gurmanzi și nu numai. Peste 40 de standuri cu preparate din cele mai variate și mai inedite vor putea fi găsite aici.

Plaja Kudos din Mamaia se va deschide, de asemenea, pe 26 aprilie. Intrarea este liberă.

Aceste evenimente nu sunt mediatizate decât pe paginile de facebook ale organizatorilor.

OMD-ul condus de Nicolae Bucovală și Anca Nedea nu a întreprins nimic în sensul promovării stațiunii poate pentru că așteaptă să aibă acces la taxa de promovare și abia după aceea va începe treaba.

Nici autoritățile locale nu par să dea prea mare importanță miniacanței de 1 mai, chiar dacă pentru oraș și stațiune este o oportunitate uriașă.

În schimb sunt cu toții foarte implicați în a face stategii de turism de zeci de mii de euro, în a ține discursuri lungi și sforăitoare despre ce trebuie făcut, în timp ce orașul și stațiunea Mamaia se degradează văzând cu ochii.

Mai subliniem doar faptul că anul acesta, litoralul românesc nu a fost prezent la niciun târg internațional de turism.

Într-un comentariu pe facebook, Daniel Ilușcă, preşedintele Asociaţiei Patronatului în Turism din Delta Dunării a scris:

Din păcate, amestecul politicului în controlul a tot ce înseamnă promovare și actiune publică prin prezența PRIMARULUI GÂGĂDAU... care dealtfel s-a implicat direct în alegerile ALDD mințind cu promisiuni ieftine... OMD o invenție care dorește să șteargă organizațiile de promovare existente și să creeze altele supuse politic ... o șmecherie politică de a arăta cât bine doresc ei constănțenilor sau tulcenilor (la noi implicare totală CJ Tulcea) ... probabil o să se ocupe ca și la Constanța oameni care nu fac turism... un precedent foarte periculos... amestecul politicului și folosirea resurselor mici alocate turismului pentru promovarea imaginii proprii a liderilor de partid sau a partidelor, în fapt se folosesc bani publici pentru grupuri de interese ... am încredere că noul ministru nu o să permită acest joc urât... există o lege a ONG-urilor nu văd de ce ar trebui una specială a OMD! Dacă aleșii locali ar citi bine cadrul legal ar afla că aceste structuri pot avea forță mai mare ca un Consiliu Local... lucru de neadmis ... corect era ca politicienii să își vadă de politică și cei care fac turism să se ocupe de turism... 
Constănțenii văd deja diferența în Mamaia și Constanța și nu e o schimbare în bine, din păcate. Am văzut la Cluj la Sibiu etc. Asociații Similare, cum era ALDD, VOLUNTARIAT! Un lucru nu înțeleg: de ce Constanța și Tulcea arată destul de rău daca ar fi să comparăm cu Iași, Cluj, Brasov, Sibiu ... oare de ce?! Un mare operator turistic spunea mai bine fără banii lor, se referea la banii publici decât să transformăm turismul și promovarea în discursuri pentru primari și sefi de CJ ... și mici și bere pt votanții locali și gherila de partid

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat