Acasa | ACTUALITATE | Centrul multifuncțional educativ pentru tineret ”Jean Constantin” a fost deschis. Sute de persoane, prezente la inaugurare

Centrul multifuncțional educativ pentru tineret ”Jean Constantin” a fost deschis. Sute de persoane, prezente la inaugurare


image

Vineri, 20 Aprilie 2018, a fost inaugurat Centrul multifuncțional educativ pentru tineret ”Jean Constantin”.

Centrul se află în incinta fostului cinematograf Republica, închis în anul 1997 și lăsat, de către autorități, să se degradeze.

În 2013, Consiliul Județean Constanța a demarat lucrările de reabilitare și modernizare, iar, după cinci ani, s-a reușit redeschiderea fostului cinematograf, care, astăzi, poartă numele actorului constănțean Jean Constantin.

La inaugurare au fost prezenți președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, vicepreședintele CJC, Daniel Learciu, prefectul județului Constanța, Ioan Albu, primarul municipiului Contanța, Decebal Făgădău, senatorul PSD, Nicolae Moga, primarii mai multor localități in județ, rude și prieteni ai regretatului Jean Constantin, dar și actorul Virgil Andriescu, fost coleg de scenă.  

Alături de aceștia au participat și constănțeni care au dorit să vadă cum arată fostul cinematograf, după renovarea care a durat mai bine de cinci ani. 

Proiect de reabilitare a fost făcut cu finanțare europeană, valoarea totală fiind de aproximativ 9,5 milioane lei.

Centrul a fost dotat cu mobilier modern, sisteme video și de sunet performante și se ridică la standarde occidentale.

De asemenea, există o sală de expoziție, bar, două garderobe, spații sanitare, birouri, vestiare.

Consiliul Județean Constanța a contribuit din  surse proprii pentru reabilitarea acestei clădiri, cu suma de 2 milioane lei.  

Centrul poartă numele marelui actor constănțean Jean Constantin, care în urma cu 8 ani a părăsit scena artistică lăsând o moștenire imensă,  o întreagă filmotecă ce a încântat multe generații de-a lungul timpului. Constănțeanul Jean Constantin a fost și va fi iubit de o lume întreagă, însă, doar  aici, în Constanța, putem spune că a fost și va rămâne “casa” lui. Îmi doresc ca acest Centru, să devină un pol de interes pentru tinerii constănțeni  implicați în proiecte cultural educative. Se simte nevoia unui suflu tânăr, care prin creativitate și perseverență să impulsioneze viața artistică a orașului. Pregătim un portofoliu variat de evenimente și activități pe care ne dorim să le derulam în acest centru și, totodată, suntem deschiși la propunerile tinererilor din județa declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Centrul Multifuncțional educativ pentru Tineret ”Jean Constantin” este administrat de către Centrul Cultural Județean Theodor T. Burada, instituție aflată  în subordinea  Consiliului Județean Constanța, specializată pe activități culturale.

Acesta va funcționa zilnic, iar calendarul evenimentelor va putea fi consultat online, pe adresa de internet: http://cmeptjc.cjc.ro/evenimente.html  

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat