Acasa | ACTUALITATE | EXPOAPA 2018, eveniment de talie europeană ajuns la a XX-a ediție

EXPOAPA 2018, eveniment de talie europeană ajuns la a XX-a ediție


image

Forumul Regional al Apei Dunăre – Europa de Est aduce, anual, în atenţia participanţilor informaţii de cea mai mare actualitate privind evoluţia şi dezvoltarea sectorului apei din România, în primul rând, dar şi din ţările din regiune şi nu numai.

Alături de Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică, Expoziţia de echipamente şi tehnologii specializate pentru sectorul apei, EXPOAPA, a prezentat, an de an, cele mai noi soluţii pentru îmbunătăţirea performanţelor şi creşterea eficienţei tehnice şi manageriale în sector.

Manifestările se adresează tuturor specialiștilor din domeniul apei începand cu administratorii resurselor de apă, operatorii de alimentare cu apă și canalizare și, nu in ultimul rând, publicului larg interesat de îmbunătățirea performanțelor tehnice și manageriale ale sectorului.
În cadrul expoziției specializate, furnizorii de echipamente și tehnologii dedicate apei întalnesc față în față cu utilizatorii acestora (operatorii de servicii de alimentare cu apă și canalizare) putând astfel să-și promoveze eficient ultimele produse.

Expoapa este o prestigioasă manifestare tehnico-știițifică a cărei parte expozițională rivalizează cu cele mai mari și celebre expoziții din lume. În Europa suntem în primele locuri cu Expoapa, eveniment ce nu include doar partea de expoziție ci și seminarii, workshopuri, schimburi de experiență la care sunt prezenți reprezentanți ai guvernului, ai Comisiei Europene, ai instituțiilor financiare internaționale, ai marilor consultanți, precum ți operatorii de apă. Avem schimburi de experiență cu mediul academic pentru că, nu trebuie să uităm că Asociația Română a Apei are un sector care se numește Consiliul Tehnico-Științific. Suntem la a XX-a ediție, o ediție jubiliară, dar nu festivistă. De la an la an, acest forum are o creștere exponențială calitativă și are un rol pozitiv în modernizarea sectorului de apă. Asta înseamnă mai mult confort pentru cetățeni, sănătate, mediu curat, viață bună pe termen lung.” a declarat Stroe Felix, președintele Asociației Române a Apei.

În ceea ce privește investițiile cu fonduri europene pe care compania de apă RAJA intenționează să le realizeze în județul Constanța, există o serie de probleme create de administrația din municipiul Medgidia, care condiționează eliberarea documentației, cerând negocierea prețului apei.

Aducerea unei conducte magistrale de apă de la Medgidia până în sudul litoralului, este un proiect finanțat din bani europeni, însă între compania de apă și UAT Medgidia există o serie de neînțelegeri.   

”Din păcate, sunt probleme cu care ne confruntăm în proietul de implementare a fondurilor europene, care nu trebuie să aibă o tentă politică, pentru că este o prioritate națională. Acești bani nu ne așteaptă la nesfârșit, iar noi avem probleme cu Administrațiile Publice Locale. Nu se dau avizele la timp, nu se emit Hotărârile de Consiliu Local de suport. Poate din superficialitate, necunoaștere, rea voință…La urma urmei, cu toții venim și plecăm. Și primarii vin și pleacă, dar rămân comunitățile care nu realizează conformarea la cerințele Directivei Europene, iar dincolo de conformare vin amenzile și, în final, cei care au de suferit sunt cetățenii.”, a transmis Felix Stroe.      

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat