Acasa | ACTUALITATE | Finanțare de peste 5 milioane de euro pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța și a Mormântului pictat Hypogeu

Finanțare de peste 5 milioane de euro pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța și a Mormântului pictat Hypogeu


image

Miercuri, 6 iunie 2018, la Muzeul De Istorie Națională și Arheologie Constanța a avut loc conferința de presă prilejuită de semnarea contractelor de finanțare pentru următoarele proiecte:

- „Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța”

- „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”

Alături de președintele CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu, la eveniment au participat Ministrul Dezvoltării și Administrației Publice, Paul Stănescu și Secretarul de Stat al MDRAP, Adrian Ionuț Gâdea.

La proiectele pentru finanțarea nerambursabilă a acestor obiective culturale de maximă importanță pentru județul Constanța se lucrează încă de la începutul anului 2017, iar ele au fost depuse în cadrul „Programului Operațional Regional 2014 – 2020”.

”Pot să spun că semnarea acestor contracte reprezintă și o victorie personală, deoarece au fost inițiate, documentate, depuse și am ajuns astăzi să le semnăm într-un timp record. Ne-am apucat de lucru în 2017 și am ajuns la jumătatea anului 2018 să semnăm. A fost o muncă titanică și le mulțumesc colegilor mei pentru tot efortul depus.”, a declarat Mariu Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Ministrul Dezvoltării și Administrației Publice, Paul Stănescu, a subliniat faptul că pentru el Constanța este un județ extrem de important și că se implică direct în rezolvarea problemelor de aici.

Ca și importanță, Constanța este pe următorul loc, după București și știu că are nevoie de multe investiții. Horia este prietenul meu și am venit cu mare bucurie la Constanța. Vă asigur că voi fi alături de dumneavoastră oricând este nevoie”, a spus Paul Stănescu.

Valoarea proiectului „Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța” se ridică la aproximativ 4.300.000 euro, iar  „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu” la 1.400.000 euro.

Solicit public companiilor interesate să participe la licitații pentru implementarea acestor proiecte, pentru că sunt în beneficiul cetățenilor și al turiștilor. Sper să nu ne confruntăm cu contestații și să reușim să demarăm lucrările în cel mai scurt timp. ”, a transmis Marius Horia Țuțuianu.  

Deși investiția este una de maximă importanță pentru municipiul și județul nostru, de la evenimentul de semnare a contractelor de finanțare au lipsit primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, precum și vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Iorga Palaz.

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat