Acasa | ACTUALITATE | Primăria Crucea, în prag de incapacitate de plată. Câți bani a cheltuit Gheorghe Frigioi pe reclamă și publicitate?

Primăria Crucea, în prag de incapacitate de plată. Câți bani a cheltuit Gheorghe Frigioi pe reclamă și publicitate?


image

Un raport al Curții de Conturi întocmit în anul 2017, luna noiembrie, arată că la Primăria Crucea, din județul Constanța, s-a făcut un veritabil jaf din bani publici, primarul Gheorghe Frigioi dispunând de bugetul comunei după cum i-a trăzinit lui prin cap, fără să țină cont de calcule financiare elementare sau de lege.

Se pare că la Crucea legea o face doar primarul, care a reușit performanța de a aduce UAT - ul până în pragul intrării în incapacitate de plată.   

Abaterile financiare constate de Curtea de Conturi la primăria păstorită de Gheorghe Frigioi se ridică la 5.381.151,62 lei, sumă colosală pentru o comună cum este Crucea.

Organul de control a constat, printre altele, că motorina și benzina se decontau din banii primăriei fără să se țină cont de foi de parcurs sau justificări exacte. Adică, fără număr.

Mai mult, s-au achiziționat zeci de abonamente și telefoane mobile pentru instituție, însă acestea sunt folosite în scopuri personale și nu au nicio legătură cu activitatea din primărie.

S-au plătiti lucrări de construcții neexectaute, lucrări de întreținere și reparare a drumurilor comunale neexecutate și multe alte cheltuieli aberante care au dus primăria în pragul ”falimentului”.

Cea mai interesantă achiziție efectuată de către Gheorghe Frigioi este legată de servicii de informare, reclamă și publicitate.

Altfel spus, Frigioi a simțit nevoia să ”apară pe sticlă”, să se laude cu marile sale ”realizări”, să ofere lecții de administrație și eficiență, iar pentru imaginea sa de primar model a alocat din bugetul comunei suma de 338.602 lei.

Doar că socoteala de acasă nu s-a potrivit deloc cu cea din contabilitate, astfel că Primăria Crucea nu a mai putut plăti facturile de prestări servicii de reclamă, iar unele firme de media au apelat la instanțele de judecată pentru a-și recupera banii.

De exemplu, o publicație din Constanța are de primit de la Primăria Crucea suma de 23.565, conform mai multor facturi emise.

Judecătorii au decis, în data de 3.05.2018, ca Primăria Crucea prin primar Gheorghe Frigioi să achite integral această sumă (23.565 lei) plus penalități contractuale în valoare de 63.671 de lei. În total, 87.236 lei.

Vorbim doar de o singură societate care nu și-a încasat banii cuveniți.

Extrapolând, putem admite că Primăria Crucea va ajunge să plătească pentru megalomania primarului aproape 1.000.000 de lei.

Concluzia auditului financiar este că la UATC Crucea nu se respectă principiile legalității, economicității, eficienței și eficacității în utilizarea fondurilor publice și în gestionarea patrimoniului.

Cam asta este performanța primarului Gheorghe Frigioi, cel care în ultima declarație de avere, din 2015, ne anunță că deține multe hectare de teren arabil, apartament în Constanța pe bulevardul Tomis, casă frumoasă la Crucea, tractor, utilaje agricole și două autoturisme Mercedes, E Class și ML. Atât!

 Voteaza articol
4.33

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (2 postat):

Cineva on 11/06/2018 16:15:13
avatar
Nu ar trebui sa fie nimeni surprins se intampla prea multe la acea primarie si de prea mult timp.In Baltagesti in urma cu cel putin 10 ani s au tras cativa km de conducta de apa car vine sise duca nici unde banii sau furat.Utilajele agricole si tractorul lea luat cu fonduri neranbursabile.Lfel au facut si arendasii din Baltagesti doar joaca in aceiasi hora.Mergrti la Baltagesti si vedeti sat distrus de 18 ani de cand este primar Frigioi.Satul asta a avut apa patabila ,gradinita, camin cultural,baie comunala nu arata deloc rau aici au fost oameni gospodari.Parintii nostri au muncit pe branci pe vremea CAP ului. Trebuia modernizata primaria sa fie direct proportionala cu casa lui,cum sa stea un fost amarat de invatator intro casa mica si o primarie la fel
Thumbs Up Thumbs Down
0
Cineva on 12/06/2018 13:57:14
avatar
Un hot și un nenorocit
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat