Acasa | ACTUALITATE | Copil aflat în plasament, dispărut în mare, în zona plajei Corbu. 25 de scafandri îl caută

Copil aflat în plasament, dispărut în mare, în zona plajei Corbu. 25 de scafandri îl caută


image

Duminică, 10.06.2018, prin Serviciul Unic de Urgență 112 s-a anunțat că un băiat în vârstă de 14 ani a intrat în mare, pe plaja Corbu, și nu a mai ieșit.

Acesta era însoțit de un prieten care a alertat autoritățile.

Pe parcursul zilei de duminică s-au început căutările, însă din cauza valurilor acestea au fost sistate.

Luni, 11.06.208, căutarea a fost reluată, 25 de scafandrii de la Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență Alba, Suceava, Hunedoara, București-Ilfov, Vrancea, Teleorman și Constanța participând la operațiune. Scafandrii se află în stagiul de antrenament la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție Constanța.

Băiatul era dat în plasament la o familie din localitatea Corbu, iar Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța face următoarele precizări:

”La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța s-a constituit, încă de ieri, o comisie de cercetare disciplinară care va stabili modul în care au decurs evenimentele din 10 iunie 2018.

Din primele discuții purtate de echipa DGASPC cu asistentul maternal profesionist, băiatul a plecat de acasă ieri după-amiază. I-a spus asistentului maternal că se duce la o sală de calculatoare și era însoțit de un prieten. Nu a spus însă că ar avea de gând să coboare și pe plaja de la Corbu.

Băiatul, în vârstă de 14 ani, a fost părăsit la naștere în Spitalul de Urgență din Tulcea. A ajuns ulterior la Centrul Maternal din Mangalia, apoi s-a instituit măsura plasamentului la un asistent maternal profesionist. Copilul nu a ținut legătura cu mama lui, aceasta schimbându-și des domiciliul iar despre tatăl său nu există informații.

Psihologii DGASPC Constanța l-au descris ca pe un copil receptiv, afectuos și timid.”

 


Tag-uri:  

Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat