Acasa | ACTUALITATE | Copil de 9 luni, decedat după ce a luat rujeolă în Spitalul Județean Constanța

Copil de 9 luni, decedat după ce a luat rujeolă în Spitalul Județean Constanța


image

Un băiețel în vârstă de doar 9 luni, din județul Tulcea, a fost adus, în data de 15 mai 2018, la Spitalul Județean Constanța unde a fost internat pentru probleme respiratorii.

Se pare că micuțul a fost dus într-o cameră în care se aflau copii diagnosticați cu rujeolă.

După câteva zile, mama și copilul au fost externați, însă starea de sănătate a băiețelului s-a agravat, fiind diagnosticat cu rujeloă.

În cursul zilei de joi, 13 iunie 2018, copilul a decedat.  

Vaccinul împotriva rujeolei se face la vârsta de 11 luni, amănunt pe care cadrele medicale din Spitalul Județean Constanța pare că nu l-au știut.    

Copilul, în vârstă de 9 luni este din Tulcea şi ar fi venit la Spitalul Judeţean Constanţa luna trecută cu probleme respiratorii. Acesta a fost internat în perioada 15-21 mai, timp în care a contractat rujeola. Boala a fost confirmată pe 30 mai în urma analizelor de laborator. Pacientul a suferit complicaţii, pe fondul unei imunităţi scăzute”, a declarat Loti Popescu, Direcția de Sănătate Publică Constanța.

 

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (1 postat):

Claudia on 14/06/2018 11:02:06
avatar
Doza suplimentara de ror ( avand in vedere ca este epidemie) se face la 9 luni. Problema este ca nici atunci cand te prezinti la medicul de familie la timp nu e suficient, pentru ca procesul de aprovionare cu vaccinuri e anevoios si de cele mai multe ori vaccinul nu se face la timp. In prezent sunt multi medici care nu au acest vaccin pe stoc si asteapta ca DSP-urile sa aduca.

Cei din spital sunt responsabili de moartea copilului. Nu ar fi trebuit lasat acest copil in contact cu bolnavii de rujeola fara ca macar sa verifice daca a primit vaccinul.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat