Acasa | ACTUALITATE | Mircea Titus Dobre despre Bogdan Trif: ”ministrul zero”, ”incompetent”

Mircea Titus Dobre despre Bogdan Trif: ”ministrul zero”, ”incompetent”


image

Scandalul din ultimele zile, declanșat de intrarea în insolvență a agenției de turism Terra Turism, l-a determinat pe fostul ministru al turismului, constănțeanul Mircea Titus Dobre, să iasă la rampă cu o serie de acuzații dure la adresa actualului ministru, Bogdan Trif.

Una din principalele probleme pe care le ridică Dobre este legată de Directiva Europeană 2302/2015 (noua legislație europeană care garantează pachetele de servicii turistice achiziționate de persoanele fizice).

Pentru că nu a respectat teremele impuse pentru implementarea acestei directive, România riscă să intre în procedură de infringement.

Este obligatoriu ca această directivă să intre în vigoare de la 1 iulie 2018 (peste câteva zile), în toate statele UE, lucru care este aproape imposibil să se întâmple în România și incompetenții acestui guvern care trebuiau să se ocupe de această problemă (Andrușcă Dănuț-Ministrul Economiei și Trif Bogdan-Ministrul Turismului) vor duce România în infringement datorită neimplementării legislației europene în domeniul turismului.”, a declarat Mircea Titus Dobre.

Reamintim că acesta a fost schimbat din fruntea ministerului de către Liviu Dragnea pentru că l-a susținut pe fostul prim ministru, Mihai Tudose.

Ulterior, Dobre a părăsit PSD, alegând să se înscrie în formațiunea Pro România, condusă de Victor Ponta.  

La plecarea mea de la conducerea Ministerului Turismului mi-am prezentat bilanțul activității, care poate fi oricând verificat. 

Astăzi, la cinci luni de la înlocuirea mea, toate realizările unui an de muncă au fost distruse, iar #ministrulzero #BogdanTrif se poate lăuda cu următoarele cifre: 
5 luni, 56 de posturi publice inutile, înființate pentru clientelă, 1 subsecretar de stat, 1 articol din Constituție încălcat, 2 articole din Regulamentul Camerei Deputaților încălcate , 3 legi blocate!

Îi cer incompetentului #BogdanTrif demisia din funcția de ministru al Turismului, pentru încălcarea legii și nerespectarea Programului de Guvernare, prin următoarele acțiuni care au distrus toate șansele de a reforma în folosul industriei legislația:

A blocat proiectul de Hotărâre de Guvern privind înființarea Fondului de Garantare a Pachetului de servicii turistice, cu toate că exista Legea 277/2017;

A blocat Legea Turismului, nefiind în stare, în cinci luni, să obțină avizele pentru a prezenta proiectul de lege în Guvern;

A blocat, timp de cinci luni, Ordonanța 15/2017 privind înființarea OMD-urilor și a birourilor de promovare externă, cerând retrimiterea acestei ordonanțe la Comisia pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, fără nicio justificare și, astfel, prin încălcarea legii (nerespectarea art.70 din Regulamentul Camerei Deputaților).

Îi cer demisia deoarece a încălcat art. 111, alin. 2 din Constituția României și art. 55 din Regulamentul Camerei Deputaților, prin refuzul de a se prezenta la sedința Comisiei pentru Industrii și Servicii din luna mai, la solicitarea președintelui acesteia.

Îi cer demisia pentru proiectul de reorganizare a Ministerului Turismului – ce poate fi consultat de oricine accesează site-ul instituției - prin înființarea a peste 56 de posturi publice nejustificate în organigrama Ministerului, plus un subsecretar de stat, în condițiile în care, #BogdanTrif, timp de cinci luni, nu a făcut nimic în afară de a bloca Programul de Guvernare. 
La rectificarea bugetară din vară va trebui sa ceară bani Ministerului Finanțelor Publice pentru toate posturile publice nou înființate
.”, a spus Mircea Titus Dobre.

 


Tag-uri:  

Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat