Acasa | ACTUALITATE | Mamaia Sat, sora săracă și urâtă a stațiunii ”de lux” Mamaia Nord

Mamaia Sat, sora săracă și urâtă a stațiunii ”de lux” Mamaia Nord


image

Proaspăt înființata stațiune turistică Mamaia Nord, din care face parte și Mamaia Sat, aparține de primăria Năvodari și este una din realizările cu care primarul Florin Chelaru se mândește tare.

Zona este, în realitate, un cartier monstruos de blocuri construite la limita legii de tot felul de investitori dubioși, care nu au ținut cont de nicio regulă de minim simț estetic.

Dar, atâta timp cât la guvernare se află PSD, partid din care face parte și Chelaru, nu s-a mai uitat nimeni cum arată această așa-zisă stașiune și, peste noapte, ne-am trezit cu o nouă zonă de interes turistic național.

Dacă în Mamaia Nord primăria a asfaltat alei și a investit în infrastructură, Mamaia Sat este o ruină, o favelă.

Este exact imaginea neputinței și a minciunii, bine asunsă în spatele unei așa zise stațiuni de lux.

Zona nu prezintă interes pentru administrația locală, pentru că aici nu dezvoltă afaceri prietenii lui Florin Chelaru.

Turiștii care preferă locuri mai puțin extravagante, mai liniștite și mai accesibile ca preț nu fac parte din grupul țintă al rafinatului edil.

Kitschul și opulența îl definesc pe Chelaru.

Doar că, ce se află în spatele acestor false străluciri este realitatea orașului Năvodari, despre care nu se vorbește niciodată.

Mamaia Sat nu interesează pe nimeni, motiv pentru care locuitorii de aici sunt disperați și fac cereri peste cereri către primărie, în speranța că li se vor rezolva și lor, măcar, o parte din probleme.

Oamenii au realizat o pagină de facebook, ”Salvați Mmamaia Sat”, prin care speră să atragă atenția asupra condițiilor mizere în care sunt nevoiți să trăiască:

Pagină creată pentru rezolvarea următoarelor probleme:

1. Lipsă canalizare
2. Lipsă asfalt 
3. Lipsă iluminat
4. Lipsă implicare primărie în strîngerea câinilor și sancționarea proprietarilor de terenuri neigienizate
5. Lipsă viziune privind urbanizarea zonei prin acordarea autorizațiilor de construcții pentru blocuri în zone de case!

Ajunge! Nu mai vrem hale de pește nefuncționale. Nu mai vrem centre de afaceri inutile! Nu mai vrem parcuri acvatice începute și neterminate!
Vrem normalitate!”


În anul de grație 2018, locuitorii din Mamaia Sat sunt nevoiți să poarte cisme de cauciuc după fiecare ploaie. Aici nu există asfalt și nici iluminat public, în schimb există câini vagabonzi, gunoaie și mizerie.

La doi pași de ”luxoasele” stațiuni Mamaia și Mamaia Nord oamenii trăiescă ca în Evul Mediu, deși primăria le-a spus că va investi în infrastructură; le-a vândut terenuri, i-a îndemnat să construiască promițând că zona se va dezvolta și se va moderniza.

Vorbe goale, pentru că, între timp, au apărut alte oportunități, mult mai bănoase, iar Mamaia Sat nu mai prezintă niciun interes.

Noroiul și gunoaiele deranjează obrazul fin al lui Florin Chelaru, care se simte mult mai confortabil prin apartamentele și hotelurile de lux ale apropiaților săi.

Nimic nu-l încântă mai mult decât tăiatul de panglici și ciocnitul de șampanie scumpă, activiăți ce nu le poate desfășura prin gropile întunecate din Mamaia Sat.

 

CĂTRE PRIMĂRIA ORAȘULUI NĂVODARI

ÎN ATENȚIA

 D-lui Primar Florin Chelaru

 Consiliului Local al Orașului Năvodari

 REF. : Mamaia Sat 

Stimate doamne, Stimați domni,

Subsemnata/ul - … - cu domiciliul/resedinta in Navodari, Mamaia Sat, Str. M …, inteleg sa formulez prezentul :

MEMORIU

Prin care, in temeiul prevederilor art. 3  - art. 6 din Legea nr. 554/2001 – privind liberul acces la informatii de interes public, va solicitam transmiterea urmatoarelor informatii de interes public:

1. Masurile adoptate/ proiectele  de HCL adoptate/ initiate  in decursul mandatului dvs. de 2 ani raportat la zona Mamaia Sat, in ceea ce priveste realizarea  lucrarilor  tehnico – edilitare/ de infrastructura in Mamaia Sat ce cad in sarcina institutiei dvs. (lucrari de asfaltare trama stradala, asigurarea iluminatului public in toata zona, realizarea retelei de canalizare, etc);

2. Daca nu ati initiat nicio astfel de masura/proiect de HCL, respectiv daca acestea au fost initiate/aprobate si ulterior sistate, precizati care este motivul pentru care nu ati inteles sa va exercitati atributiile/obligatiile legale in ceea ce priveste realizarea infrastructurii de utilitate publica (cel putin la un nivel minim) in zona Mamaia Sat;

3. Precizati daca in planul/programul de achizitii publice al UAT Navodari aferent anului 2018, sunt incluse/bugetate contractarea de servicii privind realizarea unor studii de prefezabilitate/fezabilitate si/sau contractarea de  servicii de realizare/executie lucrari de infrastructura (tehnico – edilitare si stradale) care sa vizeze si zona Mamaia Sat; eventual, daca ati contractat deja aceste tipuri de servicii, precizati cine sunt contractorii si care este stadiul de executie al contractelor atribuite;

4. In situatia in care ati apreciat ca aveti o alocare bugetara insuficienta pentru realizarea acestor lucrari, precizati daca ati inteles sa accesati o finantare europeana si daca nu, mentionati explicit care este motivul, eventual ce alta sursa de finantare ati incercat sa identificati/contractati ;

5. Nu in ultimul rand, va rugam sa precizati in concret, orice masura/dispozitie /initiativa avuta  in calitate de reprezentanti ai UAT Navodari in ceea ce priveste realizarea lucrarilor  tehnico – edilitare/ de infrastructura in Mamaia Sat in decursul mandatului dvs.;

Concomitent cu transmiterea acestor informatii, in temeiul art. 7 din Legea 554/2004 – reactualizata – privind contenciosul administrativ,  va solicitam:

1. Adoptarea DE URGENTA a masurilor ce se impun in vederea initierii/demararii procedurilor legale administrative privind realizarea lucrarilor de utilitate publica/infrastructura in Mamaia Sat ce cad  in sarcina institutiei dvs.  ( lucrari de asfaltare trama stradala, asigurarea iluminatului public in toata zona, realizarea retelei de canalizare , modificarea PUD/PUZ prin plafonarea regimului de inaltime al constructiilor la P+ 2 ) si /sau initierii/urgentarii etapelor pregatitoare.

2. INITIEREA - in termen de 30 zile de la primirea prezentului memoriu sau la proxima sedinta a Consiliului Local al Orasului Navodari ( unde va solicit sa imi permiteti sa fiu prezent/a) –  unui proiect de HCL care sa aiba ca scop principal realizarea lucrarilor de utilitate publica/infrastructura in Mamaia Sat ce cad  in sarcina institutiei dvs. ( mai sus mentionate), solutiile financiare identificate ( rectificare /suplimentare bugetara, accesare finantare europeana, si/sau realizarea acestora in parteneriat public privat – PPP), etapele ce se vor parcurge si timpul de estimare pentru fiecare etapa,  data estimativa de finalizare, precum si toate celelalte masuri/etape administrative interne corelative realizarii lucrarilor de infrastructura tehnico-edilitara si stradala  mentionate, pe raza Mamaia Sat.

3. INITIEREA - in termen de 30 zile de la primirea prezentului memoriu sau la proxima sedinta a Consiliului Local al Orasului Navodari ( unde va solicit sa imi permiteti sa fiu prezent/a) –  unui proiect de HCL privind modificarea PUZ/PUD  si plafonarea  regimului de inaltime al constructiilor ce urmeaza a fi edificate in zona Mamaia Sat la niveluL P + 2.

Motivat de urmatoarele:

CONSIDERENTE

 1. Succinta prezentare a situatiei de fapt:

In ultimii ani, Mamaia Sat s-a dezvoltat mai mult decat se asteptau chiar si cei mai optimisti dintre noi si in mod sigur, s-a dezvoltat mai mult si mai repede decat v-ati asteptat dvs.. Au aparut peste noapte pensiuni, case, blocuri, hoteluri iar administratia locala a privit cu uimire cum -  pe locurile altadata virgine -  au crescut peste noapte constructii care de care mai ciudate, care nu respecta nicio regula de bun simt si /sau de urbanism .

In calitate de conducatori ai urbei noastre, ati dat dovada de pasivitate si amatorism, favorizand prostul gust si aglomeratia, transformand untr-un veritabil  kitsh aceasta zona care a fost odata  un paradis salbatic .

Timp de zece ani , ne-ati mintit in fiecare an , ca vom avea in Mamaia Sat canalizare si implicit asfalt; nu este nicio diferenta intre  Evul Mediu si asa cum arata Mamaia Sat in zilele noastre, cu toate ca in perioada istorica amintita existau totusi in orasele medievale strazi pavate/pietruite.

In fiecare an electoral, in prag de alegeri, in calitate de candidat la functia de Primar al UAT Navodari si/sau la functia de consilier local, ne-ati promis ca veti rezova problema canalizarii si a asfaltarii. Suntem constienti de faptul ca nu reprezentam un capital electoral pretios pentru dvs., dar totusi amanarea la infinit a acestor proiecte de infrastructura si pacaleala electorala pe care ne-o furnizati de fiecare data in ani electorali,  au devenit  insuportabile.

Cu toate ca nu avem parte nici macar de un minim de infrastructura ,  platim impozite de regim de statiune dar avem conditii , dupa cum am spus, de Ev Mediu. Ne confruntam in permanenta cu defectiuni la masini, aproape zilnic suntem nevoiti sa le spalam , o plimbare pe jos prin sat reprezinta o adevarata aventura ( din cauza gropilor. prafului/noroiului, cainilor ) si ramanem  inzapeziti cu saptamanile ( de fapt pana cand se topeste zapada

In ceea ce priveste iluminatul public, acesta – in fapt – lipseste cu desavarsire , fiind nefunctional chiar si in zonele in care exista , in paralel cu faptul ca exista in continuare strazi care nu sunt deloc illuminate ( M 17, M 14, etc.).

Nu in ultimul rand, toleranta de care dati dovada fata de anumiti investitori ridica multe semne de intrebare: se construiesc blocuri in zone de case, se construiesc blocuri ce nu au posibilitatea de a asigura/amenaja  parcare auto (ex.:  in coltul strazii M 10 – alaturi de transformator), se construiesc chiar si case care nu asigura loc de parcare ( ex.: Strada M 10) si nu ultimul rand , se contruiesc blocuri cu regim de inaltime mai mare decat  cel reglementat  ( P +4). In curand, strazile neasfaltate se vor transforma intr-o parcare uriasa.

Sunt tolerate mormanele de gunoi , adevarate focare de infectie, in timp ce Politia Locala vegheaza selectiv asupra orarului de functionare al santierelor.

Cu toate ca, asa cum am aratat, se contruieste mult si haotic , zona fiind plina de santiere si echipe de muncitori, nu ati deschis nici macar un punct de prim ajutor.

Cat despre posibilitatea de a avea un parc si o gradinita pentru copiii din zona - din ce in ce mai multi dat fiind popularea zonei – acestea raman in continuare deziderate de neatins,  ce tin probabil de domeniul stiintifico-fantastic.

In concluzie, nu intelegem motivul pentru care tratati zona Mamaia Sat ca fiind  Cenusareasa zonei de litoral arondata UAT Navodari, in timp ce pentru  vecina sa   - zona Mamaia Nord – ati initiat proiect de HG in vederea  declararii acesteia ca  statiune turistica ( HG nr. 107/15.03.2018) – existand astfel posibilitatea  ca pentru aceasta zona sa accesati  finantare europeana  si prin programul  POR – Axa 7.1.

2. Succinte considerente legale:

  • Raportat  la  solicitarea de transmitere a informatiilor publice mai sus exprimata, am inteles sa facem    trimitere la prev. art. 3  - art. 6 din Legea nr. 554/2001 – privind liberul acces la informatii de interes public, care reglementeaza atat caracterul  public al informatiilor solicitate cat si obligatia dvs. de a le transmite: 

“Art. 3. - Asigurarea de către autorităţile şi instituţiile publice a accesului la informaţiile de interes public se face din oficiu sau la cerere, prin intermediul compartimentului pentru relaţii publice sau al persoanei desemnate în acest scop.

Art. 4. - (1) Pentru asigurarea accesului oricărei persoane la informaţiile de interes public autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia de a organiza compartimente specializate de informare şi relaţii publice sau de a desemna persoane cu atribuţii în acest domeniu.

(2) Atribuţiile, organizarea şi funcţionarea compartimentelor de relaţii publice se stabilesc, pe baza dispoziţiilor prezentei legi, prin regulamentul de organizare şi funcţionare a autorităţii sau instituţiei publice respective.

Art. 5. - (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice din oficiu următoarele informaţii de interes public:

a) actele normative care reglementează organizarea şi funcţionarea autorităţii sau instituţiei publice;

b) structura organizatorică, atribuţiile departamentelor, programul de funcţionare, programul de audienţe al autorităţii sau instituţiei publice;

c) numele şi prenumele persoanelor din conducerea autorităţii sau a instituţiei publice şi ale funcţionarului responsabil cu difuzarea informaţiilor publice;

d) coordonatele de contact ale autorităţii sau instituţiei publice, respectiv: denumirea, sediul, numerele de telefon, fax, adresa de e-mail şi adresa paginii de Internet;

e) sursele financiare, bugetul şi bilanţul contabil;

f) programele şi strategiile proprii;

g) lista cuprinzând documentele de interes public;

h) lista cuprinzând categoriile de documente produse şi/sau gestionate, potrivit legii;

i) modalităţile de contestare a deciziei autorităţii sau a instituţiei publice în situaţia în care persoana se consideră vătămată în privinţa dreptului de acces la informaţiile de interes public solicitate.

(2) Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să publice şi să actualizeze anual un buletin informativ care va cuprinde informaţiile prevăzute la alin. (1).

(3) Autorităţile publice sunt obligate să dea din oficiu publicităţii un raport periodic de activitate, cel puţin anual, care va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a. “

Consideram ca realizarea lucrarilor de infrastructura ( tehnico-edilitare si stradale ) in zona Mamaia Sat  sunt in sarcina dvs. exclusiva ( obligatie pe care ati inteles sa o ignorati ), avand in vedere urmatoarele reglementari legale:

Prevederile art. 38, alin. 2 si art. 68, alin. 1 din Legea nr. 215/ 23.04.2001 – reactualizata – Legea administratiei publice locale :

SECŢUNEA a 2-a 
Atribuţiile consiliului local
 

Art. 38. - (1) Consiliul local are iniţiativă şi hotărăşte, în condiţiile legii, în toate problemele de interes local, cu excepţia celor care sunt date prin lege în competenţa altor autorităţi publice, locale sau centrale.

(2) Consiliul local are următoarele atribuţii principale: 
c) avizează sau aprobă, după caz, studii, prognoze şi programe de dezvoltare economico-socială, de organizare şi amenajare a teritoriului, documentaţii de amenajare a teritoriului şi urbanism, inclusiv participarea la programe de dezvoltare judeţeană, regională, zonală şi de cooperare transfrontalieră, în condiţiile legii; 
d) aprobă bugetul local, împrumuturile, virările de credite şi modul de utilizare a rezervei bugetare; aprobă contul de încheiere a exerciţiului bugetar; stabileşte impozite şi taxe locale, precum şi taxe speciale, în condiţiile legii; 
f) administrează domeniul public şi domeniul privat al comunei sau oraşului; ; 
k) analizează şi aprobă, în condiţiile legii, documentaţiile de amenajare a teritoriului şi urbanism ale localităţilor, stabilind mijloacele materiale şi financiare necesare în vederea realizării acestora; aprobă alocarea de fonduri din bugetul local pentru acţiuni de apărare împotriva inundaţiilor, incendiilor, dezastrelor şi fenomenelor meteorologice periculoase; 
l) stabileşte măsurile necesare pentru construirea, întreţinerea şi modernizarea drumurilor, podurilor, precum şi a întregii infrastructuri aparţinând căilor de comunicaţii de interes local; 
m) aprobă, în limitele competenţelor sale, documentaţiile tehnico-economice pentru lucrările de investiţii de interes local şi asigură condiţiile necesare în vederea realizării acestora; “

Art. 68. - (1) Primarul îndeplineşte următoarele atribuţii principale: 

c) poate propune consiliului local consultarea populaţiei prin referendum, cu privire la problemele locale de interes deosebit. Pe baza hotărârii consiliului local ia măsuri pentru organizarea acestei consultări, în condiţiile legii; 
de) întocmeşte proiectul bugetului local şi contul de încheiere a exerciţiului bugetar şi le supune spre aprobare consiliului local; 
f) exercită funcţia de ordonator principal de credite; 
o) ia măsuri pentru elaborarea planului urbanistic general al localităţii şi îl supune spre aprobare consiliului local; asigură respectarea prevederilor planului urbanistic general, precum şi ale planurilor urbanistice zonale şi de detaliu; ; 
q) asigură întreţinerea şi reabilitarea drumurilor publice, proprietate a comunei sau a oraşului, instalarea semnelor de circulaţie, desfăşurarea normală a traficului rutier şi pietonal, în condiţiile legii; 
t) emite avizele, acordurile şi autorizaţiile date în competenţa sa prin lege; 
v) răspunde de inventarierea şi administrarea bunurilor care aparţin domeniului public şi domeniului privat al comunei sau al oraşului; 
x) organizează evidenţa lucrărilor de construcţii din localitate şi pune la dispoziţie autorităţilor administraţiei publice centrale rezultatele acestor evidenţe; 
y) ia măsuri pentru controlul depozitării deşeurilor menajere, industriale sau de orice fel, pentru asigurarea igienizării malurilor cursurilor de apă din raza comunei sau a oraşului, precum şi pentru decolmatarea văilor locale şi a podeţelor pentru asigurarea scurgerii apelor mari.”

Prevederile art. 8 din OG nr. 21/30.01.2002 – reactualizata – privind gospodarirea localitatilor urbane si rurale :

“SECŢIUNEA a 2-a 
Obligaţiile şi răspunderile consiliilor locale şi ale primarilor 

Art. 8. - Consiliile locale, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi consiliile locale ale sectoarelor acestuia, precum şi primarii au obligaţia să asigure:

b) măsuri corespunzătoare pentru conservarea şi protecţia mediului;

c) prevenirea poluării accidentale a mediului sau a surselor şi cursurilor de apă, prin depozitarea necontrolată a deşeurilor de către agenţii economici sau de către cetăţeni;

d) realizarea unor sisteme moderne de colectare, depozitare, transport şi prelucrare a deşeurilor şi gunoaielor; amenajarea unor locuri speciale de depozitare în fiecare localitate;

e) respectarea prevederilor legale şi a documentaţiilor de amenajarea teritoriului şi urbanism aprobate, precum şi a normelor privind executarea construcţiilor;

f) curăţenia străzilor, pieţelor şi a celorlalte locuri publice, îndepărtarea zăpezii, a gheţii de pe străzi şi trotuare, colectarea şi depozitarea reziduurilor menajere şi stradale, sortarea şi valorificarea resurselor materiale refolosibile;

g) repararea şi întreţinerea străzilor, a drumurilor comunale, podurilor, podeţelor, curăţarea şi amenajarea şanţurilor, modernizarea drumurilor existente şi realizarea unor drumuri comunale noi;

h) finalizarea construcţiilor începute;

i) întreţinerea în bună stare a construcţiilor existente, repararea şi zugrăvirea periodică a acestora;

j) organizarea de acţiuni pentru salubrizarea şi igienizarea localităţilor;

k) întreţinerea digurilor şi a malurilor, a cursurilor de apă, executarea lucrărilor de protecţie şi întreţinere a albiilor, efectuarea altor lucrări de protecţie contra inundaţiilor, asigurarea scurgerii apelor, asanarea terenurilor insalubre şi prevenirea poluării apelor;

l) repararea, întreţinerea şi modernizarea reţelei de distribuţie a apei;

m) canalizarea şi epurarea apelor uzate şi pluviale;

p) amenajarea, potrivit planului urbanistic general, şi întreţinerea spaţiilor verzi, a parcurilor, grădinilor publice, a terenurilor de sport şi de joacă pentru copii, a celorlalte locuri publice de agrement;”

  • In ceea ce priveste posibilitatea UAT Navodari de a accesa o finantare europeana/nationala  in vederea realizarii lucrarilor de infrastructura mare ( tehnico- edilitare si stradale) in zona Mamaia Sat , intelegem sa va indicam liniile de finantare active  pe care puteti accesa:

Programul Operational Regional ( POR) 2014 – 2020  - POIM  ( Program Operational Infrastructura Mare) , cu autoritate de management AMPOR  in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice ( MDRAP) ; http://www.inforegio.ro/ro/por-2014-2020.html 

-In cadrul aceluiasi minister – MDRAP , programul PNDL – Program National de Dezvoltare Locala;  http://www.mdrap.ro/lucrari-publice/pndl 

Avand in vedere posibilitatea institutiei dvs. de a accesa o astfel de finantare in vederea realizarii lucrarilor de infrastructura mare si in zona Mamaia Sat , va solicitam  sa precizati ce masuri ati intreprins in acest sens ( proiecte depuse, notificare de aprobare/respingere)  si daca nu le-ati intreprins, precizati motivul.

De asemenea, din informatii publice am aflat ca in anul 2017 UAT Navodari a obtinut finantare prin programul PNDL  2 – Program National de Dezvoltare Locala, pentru realizarea urmatoarelor proiecte: 

102

Oraş Năvodari

Echipare tehnico-edilitară și asfaltare tramă stradală zona Midia Sat

28.523.982,64

103

Oraş Năvodari

Reabilitare străzi şi echipare tehnico-edilitară în zona staţiunii Năvodari, judetul Constanta

22.983.803,00

104

Oraş Năvodari

Lărgire și asfaltare Pod Ecluza

2.579.345,48

 Va rugam sa explicati motivul pentru care  ati inteles sa nu includeti si zona Mamaia Sat in cadrul acestor proiecte , avand in vedere ca propunerile  de proiecte se fac de UAT – uri - în baza propriilor analize -  pentru a acoperi nevoile locale de investiții.

  • In ceea ce priveste identificarea unor surse de finantare in vederea realizarii acestor lucrari, venim in intampinarea dvs. prin a face trimitere si la  prevederile OUG nr. 39/2018 - privind parteneriatul public-privat (PPP) , recent aprobata, in masura in care va incadrati in reglementarea legala; Astfel, in conformitate cu Programul de guvernare, perioada 2018-2020 va fi una în care se va pune accent pe creșterea investițiilor, atât cele finanțate din buget sau prin accelerarea absorbției de fonduri europene, cât și prin stimularea investițiilor private, scopul PPP fiind acela de a realiza sau, după caz, reabilitarea și/sau extinderea unui bun sau a unor bunuri care vor aparține patrimoniului partenerului public și/sau operarea unui serviciu public. 

De asemenea, am ințeles că eliberați certificate de urbanism informative în care figurează ca existentă rețeaua de canalizare în Mamaia Sat (?!), situație față de care vă solicităm o explicație pertinentă pentru vehicularea unor informații nereale în înscrisuri oficiale.

Precizăm că prezentul memoriu are caracterul unei plângeri prealabile, formulate în baza art. 7 din Legea 554/2004 – reactualizată – privind contenciosul administrativ.

Cu considerație

 

                                                               


Tag-uri:  

Voteaza articol
4.67

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat