Acasa | ACTUALITATE | Oficial – Primăria Ovidiu, despre incidentul de la ”Zilele Orașului Ovidiu"

Oficial – Primăria Ovidiu, despre incidentul de la ”Zilele Orașului Ovidiu"


image

Cu privire la incidentul semnalat in mediul online de doamna Veronica Enusca, privind comportamentul politistului local, angajat al Primariei Ovidiu, facem următoarele precizări:

- reprezentanții partidului USR au desfășurat și pe raza UAT Ovidiu, campania națională de strângere de semnături sub sloganul " #farapenali", fără a respecta Legea nr. 60/1991 (art.1 ,,Adunările publice, mitinguri, demonstrații și alte asemenea ce urmează să se desfășoare în piețe, pe căile publice ori în alte locuri în aer liber se pot organiza numai după declararea prealabilă prevăzută de prezenta lege").

Până la data desfășurării campaniei de strângere de semnături, USR nu ceruse acordul desfășurării acestei campanii și nici nu a făcut o informare către Poliția Locală sau Primăria Ovidiu cu privire la acest aspect.

- conform art 5, Legea 60/1991:, este interzisă desfășurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte în același loc sau pe aceleași trasee, indiferent de caracterul acestora".

Menționăm că în locațiile în care echipa USR a desfășurat acțiunea de strângere de semnături, la aceeași ora, se desfășurau acțiunile dedicate ,,Zilelor Orașului Ovidiu" . Acțiunea echipei USR s-a desfășurat în data de 29 iunie, la Debarcaderul din Ovidiu, în timpul Festivalului de Folk și în data de 1 iulie, la Parc Faleză Lac, în timpul programului dedicat copiilor;

- susținem libertatea de exprimare și manifestarea a tuturor partidelor politice, ONG-uri sau a oricărei entități juridice sau persoană fizică în condițiile legiilor în vigoare;

- precizăm că nu încurajăm sau susținem limbajul prezentat în materialul video, motiv pentru care polițistul local a fost sancționat disciplinar.

Evenimentele "Zilele Orasului Ovidiu" sunt dedicate tuturor locuitorilor, indiferent de apartenenta politica, etnie, religie sau orientare sexuala, motiv pentru care s-a considerat ca siguranta echipei USR nu putea fi asigurata, deoarece nu toti cei prezenti la manifestari impartaseau aceeasi opinie cu privire la campania acestora.

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat