Acasa | ACTUALITATE | Vergil Chițac: ”Constanța, pe locul 37 din 41 de municipii, la atragerea de fonduri europene”

Vergil Chițac: ”Constanța, pe locul 37 din 41 de municipii, la atragerea de fonduri europene”


image

Asociația „Constanța Altfel”, condusă de senatorul Vergil Chițac, a organizat vineri, 13 iulie 2018, o conferință de presă în cadrul căreia s-au discutat o parte din problemele cu care se confruntă municipiul Constanța.

Alături de Vergil Chițac s-a aflat și consilierul local Romeo Rezeanu.

Asociația „Constanța Altfel” a atacat în instanță proiectul ”Parcul de miniaturi”, iar, în primă fază, judecătorii au anulat hotărârârile de consiliu local privind realizarea acestui obiectiv.

”Au delimitat o suprafață de 20.000 mp. ca să facă un parc în parc. Locul va fi împrejmuit, deci oamenii nu vor mai avea acces neîngrădit, ceea ce înseamnă o încălcare a legii. O altă încălcare a legii este că s-a ales ca locație interiorul parcului. Există o lege a spațiilor verzi care spune clar că nu ai voie să construiești în interiorul unui parc pe o suprafață mai mare de 10% din total, cu excepția cazurilor excepționale, reclamând o utilitate publică. Una din construcții este o baracă, în care se taie bilete, pentru că trebuie să existe o evidență a oamenilor care au vizitat parcul. Baraca asta, o construcție din lemn, pe o fundație de 90 cm de fier beton, costă 160.000 EUR. Noi am sesizat instanța, care în prima fază ne-a dat dreptate. Am reclamat faptul că oamenii nu au acces și în parcul Tăbăcărie dacă adunăm toate construcțiile se ocupă mai mult de 10%. Instanța a anulat proiectul, decizia însă nu este executorie, întrucât există încă o cale de atac. În momentul de față, primăria are dreptul să își facă proiectul. Eu sper să nu fie atât de inconștienți, pentru că dacă la final decizia va fi executorie, avem de-a face cu un milion de euro prejudiciu. Mă tem că banii ăștia vor fi puși în cârca primarului și a consilierilor locali”, a spus Vergil Chițac.

În ceea ce privește economia și dezvoltarea municipiului Constanța, senatorul Vergil Chițac s-a declarat dezamăgit de performanțele aparatului administrativ.

”Primăria Constanța are 960 de angajați. O cifră colosală. Cu toate astea, suntem pe locul 37, din 41 de municipii, la atragerea de fonduri europene. Practic, Primăria a atras 80 de euro, bani europeni, pe cap de locuitor, în zece ani. Adică opt euro pe an.”

La rândul său, consilierul local Romeo Rezeanu a vorbit despre modul în care se construiește în orașul nostru și despre alianțele politice din consiliul local:

În Campania electorală, Claudiu Palaz era revoltat pe construcțiile lui Mazăre. Acum consilierii săi aprobă toate PUZ-urile pe bandă rulantă. Palaz face exact ce a făcut și Mazăre. A fost doar un joc de imagine, în realitate PMP votează toate construcțiile. În momentul acesta, în Constanța, toate terenurile sunt retrocedate. Nu există teren liber. S-a dat tot. În Comisia de Urbanism am sesizat problemele legate de construirea fără autorizație, și am încercat să găsim soluții. Cinci biserici din Constanța sunt construite fără autorizație. În ultimii ani, în municipiu s-au ridicat aproape 60 de biserici. Dacă m-am opus acestor construcții, doamnele din PSD au spus că sunt un om fără frică de Dumnezeu. Mi se pare un troglodism ieftin și primitiv! 

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat