Acasa | ACTUALITATE | “Unirea - Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor” - Veniţi să vedeţi Cazinoul, scăldat în strălucirea de altădată

“Unirea - Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor” - Veniţi să vedeţi Cazinoul, scăldat în strălucirea de altădată


image foto - Belu Sorin

„Te binecuvântez iubită Românie, țara bucuriilor și durerilor mele, frumoasă țară care ai trăit în inima mea și ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Dar mai presus de toate amintește-ți, Poporul meu, că te-am iubit și te binecuvântez cu ultima mea suflare“ – Regina Maria, „Povestea vieții mele“.

Evenimentul, premieră la Constanţa, “Unirea - Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor”, celebrează emoţionanta figură a Reginei, în toate ipostazele sale, cu ocazia sărbătoririi Centenarul Marii Uniri de la 1918 în oraşul nostru.

Unirea - Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor”a debutat vineri, 3 august 2018, ora 14.00, cu un vernisaj extraordinar al Expoziției „Regina Maria – 100 de ani de inspirație“, la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa!

Expoziția ce include obiecte care au aparţinut Reginei, cărţi rare cu autograf, forografii originale cu Regina Maria, vestimentație și accesorii din epocă, precum și creații vestimentare contemporane inspirate de personalitatea ei, şi lucrări de artă contemporană, expuse în premieră naţională la Constanţa  va putea fi vizitată pânăpe 19 august, între orele 9.00 – 19.00.

Sâmbătă,4 august 2018, de la ora 21.30, vă așteptăm pe platoul din fața Cazino-ului (Zona Peninsulară) la unul dintre cele mai emoţionante evenimente care a avut loc vreodată la Constanţa.

Amfitrioni sunt celebra Maia Morgenstern, Orchestra Simfonică Bucureşti, condusă de renumitul dirijor Jin Wang, şi interpreţii Jezebel, Vlad Miriţă, George Ionuț Vărban, Andrei Lazăr şi pianistul Răzvan Dragnea.

În plus, designerul internaţional Agnes Toma va prezenta, tot în premieră, colecția de design vestimentar contemporan inspirată de imaginea Reginei soldat, a Mamei răniților, a celei mai frumoase regine a Europei acelor vremuri.

Agnes Toma - Furnizor al Casei Regale, având o colaborare de 11 ani cu Casa Regală a României, dedică această colecție, în Anul Centenarului, Reginei Maria a României. Pasiunea reginei fashion-icon pentru portul tradițional românesc, perioada în care a îmbrăcat uniforma de asistentă medical pe front, în timpul primul Război Mondial, dar și pasiunea pentru florile în mijlocul cărora se relaxa în grădinile castelului de la Balcic sunt surse de inspirație pentru designerul român Agnes Toma, pentru ținutele ce compun colecția inedită.

Acestea au un stil unic, inconfundabil, prin care transmit emoții, trăiri și situații ce pornesc din cultura română și ajungând la realitatea globală. Astfel, oferă o inedită îngemănare între vechi și nou, între tradiție și modernitate, între tinerețe și maturitate.

Regina Maria a fost prima figură feminină importantă a epocii sale care a redescoperit filonul tradiţiei româneşti şi l-a integrat cu succes într-o imagine reală şi unică, înţelegând ce înseamnă exact imaginea în viaţa unui om, dar şi în istoria unei ţări. Regina Maria a promovat ia şi portul popular ca brandde ţară şi a generat un adevărat val de influenţă prin lifestyle pentru România. 

Principalul invitat rămâne Cazinoul Constanța, care își va recăpăta strălucirea de altădată cu ajutorul videoproiecțiilor și videomapping-ului 3D, pentru câteva ore, pentru a atrage atenția tuturor factorilor implicați asupra necesității accelerării procedurilor ce trebuie îndeplinite pentru ca acesta să fie reabilitat.

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat