Acasa | DOSARE | Fiul şefei Fiscului, artist în falsuri

Fiul şefei Fiscului, artist în falsuri


Catalin Dragut, fiul directoarei executive a DGFP Constanta, Vasilica Mihai, a reusit performanta de a înregistra la institutia unde lucreaza o declaratie de avere la o data anterioara celei la care a completat-o. Astfel, fiul sefei de la Fisc a completat declaratia de avere aferenta anului 2006 la data de 3 ianuarie 2007, însa documentul în cauza este înregistrat la DGFP sub numarul 301 din 29 decembrie 2006.

Daca tot si-a permis sa jongleze cu registrul de intrari-iesiri al institutiei, Dragut si-a luat si libertatea de a omite date importante din declaratia sa, cum ar fi de pilda veniturile realizate. Astfel, daca am lua de buna declaratia, ar trebui sa presupunem ca fiul doameni de la Fisc este doar un simplu voluntar în aparatul de lucru al mamei, nereusind sa obtina nici macar salariul pentru care lucreaza ceilalti inspectori. Aceeasi atitudine bascalioasa fata de o institutie atât de sobra cum este cea a declaratiilor de avere o adopta Catalin Dragut si în privinta rubricilor obligatorii privind valoarea de impozitare si modul de dobândire al apartamentului sau de pe IL Caragiale. Trebuie sa mai spunem ca atitudinea lui Catalin Dragut se datoreaza pozitiei de forta detinuta de Vasilica Mihai în cadrul Fiscului, o pozitie care îi permite acesteia nu doar sa închida ochii la jocul de-a declaratiile al fiului sau, ci chiar sa încalce legislatia referitoare la functionarii publici. Astfel, desi legea îi interzice, Vasilica Mihai ocupa o functie de cenzor la Aeroportul International Mihail Kogalniceanu, aflându-se în plina incompatibilitate. Potrivit declaratiei sale de avere din 8 decembrie 2006, în anul mentionat a realizat venituri de 9.000 de lei de la Aeroport. Din aceasta pozitie ocupata ilegal a avut si acces la o serie de informatii cu caracter confidential referitoare la contractele derulate de Aeroport. Si, dupa cum se stie, informatia înseamna putere. O putere dobândita ilegitim!

Adrian Carlescu, 2007


Tag-uri:  

Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (2 postat):

qwert on 14/04/2013 00:25:32
avatar
VESNICELE MAIMUTZE...CARE PE CARE...SRI SAU FISC... CINE PROFITA MAI MULT SI MAI BINE... CU CE SPAGI SE PLECA SAU SE MAI PLEACA DE ACOLO...CA SI IN SPITALE, POLITZII, PARCHETE etc ... TREABA SE IMPUTE DE LA SRI...care e intr-o continua cautare si IMPERECHERE...ce sa mai futa de-a dreptul si ce sa mai fure!!! Dar totusi nu va urcati in spinarea noastra sa ne futeti pe la spate... asa cum are obiceiul poponarul Rusescu Ion... nu ne intereseaza Ani Soricel si tzatza Chirata Boruna...sau vaca Gavrizi Maria...sunteti niste corupti nenorociti si PROFITORI ORDINARI iar iepele enumerate sunt chiar nesimtzite...
Thumbs Up Thumbs Down
0
qwert on 14/04/2013 13:32:45
avatar
cine sunt starurile si cine biss-eaza.. cand Stan isi pune spaga in traista si pleaca acasa... asa se fac falsurile... ca sa poata trece clasa sociala Stan primeste spaga si o duce acasa... si o duce bine... si ?????????????
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat