Acasa | DOSARE | Dragomir pregăteşte debarcarea directoarei Fiscului

Dragomir pregăteşte debarcarea directoarei Fiscului


image

Vasilica Mihai are zilele numarate la conducerea Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta, dupa ce a intrat în dizgratia deputatului liberal Gheorghe Dragomir, cel despre care se spune ca face si desface absolut tot ce se întâmpla în Fiscul constantean. Dovada elocventa a discrepantei survenite între cei doi a fost produsa în urma cu o saptamâna, când deputatul a refuzat invitatia de a participa la nunta fiului Vasilicai Mihai. Soacra mare a avut astfel confirmarea subiectiva a zvonurilor despre posibila sa înlocuire cu Bogdan Hutuca, fost sef la AFP Eforie si Constanta, actualmente secretar de stat în Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Vasilica Mihai a ocupat functia de director general al DGFP Constanta, în anul 2005, la scurt timp de la instaurarea Guvernului Tariceanu.

În acea perioada plina de aranjamente, asa cum se stabilise în protocolul local de functionare al Aliantei Dreptate si Adevar, Vasilica Mihai a fost candidatul comun al PNL-PD.

A fost, dealtfel, si singurul candidat înscris în concurs, mai ales ca Fiscul a fost întotdeauna o institutie intens politizata, iar alti pretendenti ai functiei au stiut din practica anilor de asa-zisa democratie ca efortul de a concura este zadarnic.

Practic, functia fusese destinata actualei directoare, prin actul de vointa al presedintelui PNL Constanta, deputatul Gheorghe Dragomir.

Ca dovada ca decizia politica este singura care într-adevar conteaza si nu mascarada de concurs, la momentul de fata se pregateste debarcarea Vasilicai Mihai de la conducerea Fiscului constantean, pe acelasi tip de sforarie politica prin care a fost pusa pe functie.

Va urma un alt concurs, dupa ce ministerul de resort va modifica înca o data titulatura directiilor generale de finante sau dupa ce actualei sefe i se va imputa ceva, daca nu cumva i se vor aprecia meritele printr-o promovare la centru.

Modalitatile mentionate au fost uzitate în mai multe rânduri la Constanta, cel mai cunoscut caz de debarcare politica fiind cel al lui Claudiu Ristea.

Acesta a fost înlaturat prin promovarea la Bucuresti, doar pentru ca, pe vremea când era sef la DGFP Constanta, sub guvernarea PSD, nu a adoptat conduita ceruta de partid în scandalul rambursarilor ilegale de TVA cu control ulterior.

În plus, sotia sa, Luminita Ristea, era un personaj omniprezent în afacerile contabile si de audit financiar din Constanta, ca dovada asocierea ei în sapte firme specializate: AUDIT BUSINESS SOLUTIONS SRL, AUDIT R CONSULTING SA, CAPITAL-INVEST SA, CASA R PREST SRL, CONTAB SERV SRL, CONTAS OFFICE SRL si HIGHLANDER SRL.

Din aceasta postura, Luminita Ristea a deranjat anumite cercuri de afaceri mai îndatorate factorilor politici ai vremii, astfel încât sotul ei – pe imaginea si influenta caruia îsi câstigase pozitia pe piata – trebuia înlaturat.

Vasilica Mihai nu face bani nici pentru ea, nici pentru PNL

Vasilica Mihai nu se face vinovata de nici unul pacatele familiei Ristea, însa cu toate acestea ministrul din umbra al finantelor constantene, recte deputatul Gheorghe Dragomir, îsi doreste înlaturarea ei din functie.

Dragomir a dat deja primul semn ca doamna de la Fisc a intrat în dizgratiile sale, în urma cu o saptamâna, când a refuzat invitatia de a participa la nunta fiului fostei protejate.

În culisele institutiei se anticipa deja conduita deputatului, dupa ce cunoscatorii lansasera informatia ca la nivel politic se pregateste aducerea la sefia institutiei a secretarului de stat de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Bogdan Hutuca.

Interpretând atitudinea lui Dragomir ca pe un semn al mazilirii, soacra mare a fost napadita de tristete, la un eveniment ce parea rezervat exclusiv bucuriei.

Vasilica Mihai nu a facut aproape nimic pentru a elimina mafia din sistemul finantelor publice, dar nici nu a folosit functia în scopul îmbogatirii.

Virtutile sale profesionale nu constituie decât, cel mult, un câstig de imagine pentru PNL, dar si acela extrem de subred, atâta timp cât sefa Fiscului nu este înregimentata politic datorita restrictiilor impuse prin statutul functionarilor publici.

Spre deosebire de Claudiu Ristea, care producea resurse financiare si pentru familia sa, si pentru partidul care îl propulsase în functie (dupa principiul: noi te ajutam pe tine, tu ajuta partidul nostru!), Vasilica Mihai nu face bani nici pentru ea, nici pentru PNL.

Ceea ce noua, contribuabililor, ne apare drept un comportament corect, în strâmba logica politica este o eroare impardonabila.

Potrivit surselor noastre din DGFP, acesta ar fi pacatul capital comis de Vasilica Mihai, motiv pentru care aranjamentele de culise pentru debarcarea sa sunt justificate, desi nu tocmai juste.

Dosarul de Securitate al lui Dragomir şi bătălia pentru supremaţia în Portul Constanţa

Numele lui Gheorghe Dragomir a aparut în plin scandalul dosariadei, în urma cu o luna de zile, când dosarul de Securitate al acestuia a fost desecretizat pe baza deciziei CSAT.

Dragomir a declarat, într-un interviu acordat publicatiei noastre, ca nu a facut politie politica, existenta dosarului fiind strict legata de faptul ca si-a efectuat stagiul militar sub arma Securitate.

„Nu am avut nici un fel de colaborare cu Securitatea, decât efectuarea stagiului militar obligatoriu. (...) Fiind la termen redus, împreuna cu toti colegii care reusisem în anul acela la facultate, am facut armata, si s-a nimerit sa o facem la Unitatea 1, batalion de securitate, la Târgu Mures. (...) Lucram cu documente secrete,... ca asa era!

M-au ales pentru ca stiam sa scriu mai deosebit si desenam mai bine, era normal sa fiu... Dar atâta tot, deci nu despre persoane, nu despre turnatorii sau alte minuni de genul asta, Doamne fereste!”, a declarat deputatul pentru Zona Interzisa – Dobrogea.

Desi Dragomir a refuzat sa accepte un posibil scenariu de discreditare, exista date care par sa întemeieze un astfel de demers ocult.

Astfel, potrivit unor surse din mediul politic, dosarul de Securitate al presedintelui PNL Constanta ar fi fost scos pe tapet la presiunea unei anumite grupari din Partidul Democrat, nemultumita ca nu a dobândit controlul asupra societatii OIL TERMINAL SA.

Fara aceasta societate strategica, sintagma „controlul asupra Portului” este abulica si fara continut real.

Cum liberalii lui Dragomir detin controlul la OIL TERMINAL, prin Mihai Lupu, democratii ar fi intentionat sa-i stirbeasca prestigiul sefului local al PNL, astfel încât directorul uns de acesta sa poata fi îndepartat mai usor din functie.

De altfel, anterior aruncarii dosarului de Securitate pe piata, Serviciul Român de Informatii a descins la sediul OIL TERMINAL de unde a ridicat mai multe hârtii, cu pretentia de a documenta auspiciile încheierii unui contract de achizitii.

Ulterior, în presa au ajuns informatii pe surse referitoare la încercarea de falimentare a societatii în vederea usurarii privatizarii.

Trebuie sa mai spunem ca informatiile în cauza sunt contrazise de situatia în cifre a societatii.

© Adrian Carlescu, 2007


Tag-uri:  

Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (4 postat):

ELENA on 21/10/2010 19:30:25
avatar
DOAMNA DIRECTOARE ESTE O MARE MAFIOTA,IMPREUNA SI CU HUTUGA ,FOST ANAF. CATE SACOSELE VIZIBILE CU CIUBUCURI,CA CELELALTE NU SE PUTEAU VEDEA,A FACUT JOACA MULTOR MAFIOTI DIN CONSTANTA,CUM AR FI MAGAZINELE ILEGALE ALE LUI RAZVAN PETROVICI ,DAR CATI OR MAI FI.MI-AM FACUT IMPRESIE IN MOMENTUL CAND CEI DE LA IPJ M-AU TRIMIS SA MA INTERESEZ DACA MAGAZINELE LUIN PETROVICIERAU IN LEGALITATE.
Thumbs Up Thumbs Down
0
qwert on 14/04/2013 13:22:40
avatar
da stim...de acolo de la dgfpcfs se ajunge la avocat alina parjan, sau popescu, mirauta, mirtoi... cel mai simplu mod de a lua un anumit popescu romeo spaga cuvenita pentru vreun post de la administrativ ...mare lucru onorariu la avocat si a iesit spaga ... tot acolo la dgfpcfs se intalneau familia Stan ...acum care Stan nu stiu ... poate stiu domnii de la SR... pai sigur imi stricati mie casa, pentru ca tanti Rodica Stan amanta lu Balta Tudor in 1992-1993 cand acesta nu era director la finante publice constanta sa ...devina Constantin ... acum ca tot va facurati cuibusor de nebunii in copacul altcuiva... puteti sa va rupeti creanga de sub picioare ...pai cum o sa suport eu asemenea animale sa le car in spinare...
Thumbs Up Thumbs Down
0
qwert on 14/04/2013 16:15:04
avatar
fotbal ...minut cu minut...asta face silvia mihai si dragomir sau altul de pe acolo... tantiiiii Vasilica Mihai dvs. va primiti solda la comisia pentru retrocedari...BANII cand ajung la noi??? ca de mersul dvs. printre JALOANELE legislatiei fiscale sau politice stim sa conducem si noi ca de aia avem permis de conducere... cu care vrea sa se spele pe maini evazionista Chiratza Boruna sotia Vioreluilui Boruna sau vitzica Gavrizi Maria animala si mai animalului profitor ordinar Gavrizi Gheorghe!
Thumbs Up Thumbs Down
0
QWERT on 15/04/2013 22:47:27
avatar
dragomir, radulescu, buzabrici, parlea, negrila sau pisica... maimutzele din politzia neptun si metehnele lor...cand va place sa va bateti joc de oameni nu uitati ce TARFE PROFITOARE si imbecile aveti pe la casele voastre... si sa nu omitem si tarfele celor de la SRI... chiar credeti ca are cineva obligatia sa suporte magaria si dobitocenia, curvaraseala si rubedeniile BETIVE!?!? Analfabeti ca Radulescu de la Fisc Constanta boii platiti degeaba de SISTEMUL ANALFABET SRI...SUNTETI NISTE PROFITORI NENOROCITI!
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat