Acasa | JUSTIŢIA | Victima lui Argintaru spune că nu a fost violată

Victima lui Argintaru spune că nu a fost violată


image Mama şi fratele violatorului, împreună cu violata, la Parchetul Curţii de Apel Constanţa

O nouă răsturnare de situaţie a avut loc în dosarul în care procurorul Teodor Niţă este cercetat penal pentru abuzuri săvârşite în cazul Argintaru.

În mod paradoxal, plângerea „violatorului” a ajuns să fie susţinută tocmai de una din „victimele” sale, Iordănica Cîntăbine.

Cum a prins Niţă un maniac sexual

Istoria cazului Argintaru este de-a dreptul incredibilă.

În urmă cu doi ani, cunoscutul avocat al lumii interlope constănţene, Teodor Niţă, devenit procuror de Medgidia, anunţa într-un interviu acordat postului de televiziune ProTv că l-a prins pe cel mai mare violator în serie din zona Ostrov-Băneasa: Alin Argintaru.

Şase victime fuseseră deja identificate, însă lista lui Argintaru era cu siguranţă mult mai lungă, urmând ca organele judiciare să descopere toate violurile, anunţa atunci procurorul.

Mai mult, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, în rechizitoriu şi în toate susţinerile din faţa instanţei de fond, Teodor Niţă a continuat să-i zugrăvească „inculpatului” un portret de maniac sexual, i-a evaluat evoluţia mentalului infracţional şi dorinţele animalice.

Din şase victime anunţate, în proces au rămas doar două, minora Iordănica Cîntăbine şi majora Zânica Vasilescu.

Probele: un pistol cu gaze deţinut de inculpat fără acte, o pereche de pantaloni rupţi în zona vaginului, o lanternă, un briceag, două certificate medico-legale scoase după 40, respectiv 54 de zile de la comiterea prezumtivelor fapte şi care atestă doar că domnişoarele ar suferi de tulburări de stres şi de câteva boli venerice extrem de comune, 44 de martori împărţiţi în două categorii: aşa mi-a dictat procurorul, respectiv aşa am auzit.

Modus operandi: infractorul îşi alegea din timp victimele, le urmărea, le ameninţa, le bătea sporadic, iar la momentul prielnic le ducea în biroul firmei sale sau pe malul Dunării, unde le viola chiar şi câte două ore în continuu, sub ameninţarea pistolului neletal sau a briceagului de tăiat coardele… de viţă-de-vie.

A treia parte vătămată din dosarul Argintaru, Elena Gheaţă, ar fi urmat şi ea să cadă pradă violului, însă temutul infractor a fost arestat din etapa premergătoare, a lovirilor şi ameninţărilor sporadice.

Dumnezeii naivi ai Judecătoriei

Povestea mişcătoare a violurilor denotă un real talent de scenarist al procurorului. Şi… cam atât!

Pentru că în lipsa probelor, povestea rămâne doar o poveste.

Ei bine, judecătorii s-au uitat exclusiv la poveste şi deloc la flagranta lipsă de probaţiune.

În consecinţă, aceşti dumnezei pe care noi, ceilalţi muritori, nu avem dreptul să-i criticăm decât în faţa celorlalte creaturi divine, l-au trimis pe Argintaru să stea opt ani în spatele gratiilor.

Ce mai conta că lipsirea de libertate este infirmată tocmai de nişte poliţişti care au fost în preajmă, că raporturile sexuale nu sunt atestate medico-legal şi nici confirmate prin martori, că vătămarea corporală este de fapt o stupidă tulburare de stres care putea fi provocată de întârzierea ciclului menstrual, de meditaţia transcendentală sau de orice altă cauză.

Povestea violatorului în serie

Familia Argintaru are şi ea o poveste, însă total diferită.

Potrivit acesteia, fratele cel mare nu este un maniac sexual, ci un om obişnuit, care are acasă o femeie iubitoare.

Are studii superioare, casă, maşină, firmă, birou. Avea un internet-caffe, făcea afaceri imobiliare şi se ocupa de o podgorie viticolă, o parte în proprietate, o parte în arendă.

Cu alte cuvinte avea bani.

Având totuşi un caracter impulsiv, anterior arestării reuşise să intre într-un clinci cu Elena Gheaţă, care îl acuzase că ar fi postat pe internet o filmare în care ea presta un dans din buric pe masă, la o petrecere din Bulgaria.

Enervat de acuzaţie, Alin i-a ars o palmă după ceafă şi un şut în fund.

La scurt timp, a fost chemat la postul de poliţie, unde îl aşteptau Elena Gheaţă şi un avocat. Alin i-a vorbit mitocăneşte avocatului, l-a înjurat într-un fel spurcat şi i-a întors spatele.

Habar n-avea că acesta era nimeni altul decât stagiarul fostului avocat Teodor Niţă, între timp devenit procuror.

Habar n-avea nici că procurorul este, în adâncul sufletului, un povestitor fără pereche. 

Cine îl cercetează pe Niţă

Argintaru a întreprins toate demersurile legale pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

A depus cerere de revizuire în baza unor date noi (respinsă, între timp) şi a deschis chiar şi un proces la CEDO împotriva statului român, care ar putea ajunge pe rolul curţii europene în perioada următoare. În plus, temutul violator a formulat mai multe plângeri penale împotriva procurorului Teodor Niţă, pentru comiterea faptei de cercetare abuzivă.

Primul dosar împotriva lui Niţă a fost deschis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, însă procurorul de caz Vasile Grosu a dispus măsura neînceperii urmăririi penale faţă de confratele de la Medgidia.

După ispravă, Grosu s-a pensionat subit. În urma unor memorii depuse la Consiliul Superior al Magistraturii, plângerile împotriva lui Niţă au ajuns să facă obiectul unui nou dosar penal, 169/P/2009, al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi un nou procuror a preluat cazul, în încercarea de a face lumină.

În acest context a apărut o surpriză de proporţii: printre martorii care susţin acuzaţiile aduse procurorului se numără, în mod paradoxal, şi una dintre victimele lui Argintaru: Iordănica Cîntăbine.  

„Hai să-l arestăm pe nenorocit!”

Într-un memoriu de 14 pagini depus la dosarul lui Niţă, „victima” lui Argintaru afirmă că nu a fost violată, că plângerea penală i-a fost dictată de avocatul Ion Cristian şi că pantalonii prezentaţi drept probă au fost culeşi de pe sârmă de cealaltă „violată” din cazul Argintaru şi rupţi în zona genitală, la sfatul aceluiaşi avocat.

Potrivit memoriului, Niţă tocmai servea un corn cu iaurt, atunci când în biroul său au pătruns „victimele”, în ziua de 10 octombrie 2007.

Le-a ascultat sumar, aruncând câte o întrebare printre înghiţituri. Când Cîntăbine i-a spus că ea a scris la dictare nişte lucruri neadevărate, procurorul a somat-o să nu-l mai apere pe nenorocit.

În 15 minute s-a terminat şi cornul, şi iaurtul, şi audierea celor trei părţi vătămate (două violate şi una bătută – n.r.), aşa că procurorul a dispus: „hai să mergem să-l arestăm pe nenorocit!”.

Niţă l-a luat pe avocat (fostul său stagiar – n.r.) şi pe cele două violate în BMW-ul său argintiu, iar la Băneasa acestea au coborât să-i cumpere ceva de mâncare.

La Ostrov, spune Cîntăbine, procurorul a bătut cu pumnul în masă, a intimidat martorii, i-a ameninţat cu arestul şi le-a dictat fraze întregi din declaraţii.

De asemenea, Cîntăbine mai arată că, pe perioada procesului, a fost în mod repetat ameninţată de procurorul Niţă, de agentul de poliţie Cristian Topliceanu şi de avocatul Ion Cristian să nu recunoască adevărul, altfel riscând atât ea, cât şi familia ei, să ajungă la puşcărie.

„Dacă se află că nu este adevărat, cu toţii vom face puşcărie”, îl citează „violata” pe avocatul Ion Cristian.

Să mai spunem doar că procurorul Teodor Niţă a primit recent un NUP şi de la Parchetul Curţii Supreme de Justiţie, într-un dosar penal în care a fost acuzat alături de Cristian Deliorga, membru CSM, şi de Nicolae Stanciu, preşedintele secţiei civile a Curţii de Apel Constanţa, de cercetare abuzivă în cazul Fruvimed.

© Adrian CÂRLESCU, 2009


Tag-uri:  

Voteaza articol
2.00

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (1 postat):

elena on 06/10/2010 19:04:37
avatar
nita,face multa gimnastica cand discuta cu clientii,asta ca sa poata gandice ii iese la afacere,asa fost avocat nu am intalnit cu tulburari de comportament fata de clienti. cat despre cum a ajuns procuror traiasca deliiorga,care a ridicat si apara gasca medgidia. colegul lui nita,sadac zafer,care in 2006 la cercetarea uciderii fiului meu,era foarte musulman cu coranul pe birou. in 2010 cand i-am dus spre stiinta articol de investigatie jurnalistica ca de la omorul fiului meu au mai fost ucisi alti 3,mi-a spus ca doar DUMNEZEU o sa faca dreptate. saracul musulman,oare cine l-o fi crestinat asa de repede,macar sa-i dea DOMNUL minte sa-mi rezolve cazul nerezolvat.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat