Acasa | JUSTIŢIA | Marius Fătu – liber ca pasărea cerului

Marius Fătu – liber ca pasărea cerului


image

Judecătorii constănţeni au respins cererea de arestare preventivă a lui Marius Fătu, fostul jurnalist de la TV Neptun pus sub acuzaţie pentru falsificare de bani. Anterior, Fătu fusese reţinut în timp ce încerca să părăsească ţara, având asupra sa aproximativ 70 de mii de euro printaţi, după toate probabilităţile, la tiparniţa descoperită în casa sa.

Nu se ştie dacă Marius Fătu a probat vreodată cătuşele pe vremea când făcea portretul infractorilor constănţeni într-o emisiune la TV Neptun, dar un lucru este cert, acela că nu s-a gândit nicio secundă că va ajunge el însuşi subiect de presă. Fătu s-a considerat întotdeauna mai presus de lege, mai ales că se ştia protejat de mai marii oraşului cu care a avut legături de afaceri destul de strânse. Probabil asta l-a şi determinat să posteze pe Facebook fotografii cu tiparniţa la care scotea banii falşi.

Ieri, în urma descinderii poliţiştilor la domiciliul său precum şi la un spaţiu pe care acesta îl închiriase, au fost descoperite şi confiscate echipamente de editare şi multiplicare, o maşină tipografică şi un aparat de gravat cu laser mai multe unităţi hard şi soft-ware, suporţi optici ce conţin modele de valori străine şi româneşti, peste 1000 holograme inscripţionate 50 EURO, hârtie şi folii de plastic specifice bancnotelor, precum şi mai multe cutii cu tuş şi cerneluri tipografice speciale. Valoarea totală a acestora se ridică la peste 200.000 de euro.

Iniţial, Marius Fătu a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de falsificare de valori străine, deţinere de instrumente sau materiale cu scopul de a servi la falsificarea monedelor de hârtie româneşti sau străine, fals material în înscrisuri oficiale sub semnătură privată şi deţinerea de echipamente în vederea contrafacerii mijloacelor de plată electronice. Judecătorii constănţeni au respins, ulterior, cererea de arestare preventivă formulată de Parchet, hotărând ca Fătu să fie cercetat în stare de liberate, cu singura sarcină de a nu părăsi ţara în perioada anchetei. 

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat