Acasa | JUSTIŢIA | Preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, îşi aşteptă verdictul

Preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, îşi aşteptă verdictul


image

După mai bine de trei ani de când se află pe rolul Judecătoriei Constanţa, dosarul nunărul 28590/212/2008, în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice (art.248 C.p.) va primi astăzi o soluţionare. Dealtfel, pronunţarea în acest dosar ar fi trebuit să fie dată încă din data de 13. 02. 2012, însă judecătorul a amânat hotărârea pentru astăzi.

Pe parcursul celor trei ani, cât a durat procesul, Constantinescu a refuzat categoric să se prezinte la vreun termen de judecată, în ciuda tuturor mandatelor de aducere care s-au emis pe numele lui, motivând că este o formă de protest faţă de modul în care a fost tratat de către procurorii DNA. Mai mult, avocaţii săi au recuzat, fără succes, de două ori instanţa, în speţă pe judecătoarea Ruxandra Grecu, şi au invocat excepţia de neconstituţionalitate, pentru ca dosarul să ajungă la Curtea Constituţională, reuşindu-se astfel tergiversarea soluţionării cauzei.

La ultima şedinţă de judecată, procurorii au solicitat condamnarea preşedintelui CJC la închisoare cu executare, arătând că acesta ar fi adus un prejudiciu de peste 1 milion de euro către SC RAJA SA. Pe de altă parte, avocaţii lui Constantinescu au cerut achitarea sa, susţinându-i nevinovăţia. Verdictul pe care îl vor da astăzi judecătorii nu este definitiv, Nicuşor Constantinescu având posibilitatea să atace la tribunal hotărârea magistaraţilor.  

 


Tag-uri:  

Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (1 postat):

pan on 22/06/2012 08:20:30
avatar
locul lui constantinescu si mazare este la puscarie.

daca constantenii nu au fost in stare sa-i elimine prin vot macar justitia sa-si faca datoria si sa-i trimita unde le este locul.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat