Acasa | ACTUALITATE | Patronul terasei Tia şi Manea Mogoş, principalii suspecţi în cazul denunţului de la Eforie

Patronul terasei Tia şi Manea Mogoş, principalii suspecţi în cazul denunţului de la Eforie


image

Odată eliberat lotul ”Tarabele”, cu motivarea batjocoritoare a viciului de procedură, revine întrebarea care s-a pus de la bun început: cine a făcut denunţul la Direcţia Generală Anticorupţie? Inspectorul Marius Păvălachi, fost agent de vânzări înainte de a ajunge şef al corpului de control al primăriei Eforie, era cunoscut de ani de zile ca un cal breaz, multă lume purtându-i sâmbetele pentru înclinaţia sa exagerată către ilegalităţi.

Pe lângă şpagă, salariu şi diverse prime primite la muncă pentru “profesionalismul” său, Păvălachi avea obiceiul să profite din plin de poziţia sa, asociindu-se cu diverse persoane dubioase cu care împărţea profitul de pe urma vânzării stradale a ochelarilor de soare, tatuajelor sau a porumbului fiert. Dacă la porumbul fiert, asocierea cu Sorin Boancătă, zis Ciuşcă, un cunoscut interlop, a decurs fără probleme, în cazul ochelarilor de soare, Păvălachi, care, braţ la braţ cu Mihai Şoflete, nepotul primăriţei din Cumpăna, ocupa în fiecare an cele mai bune locuri din Eforie, a intrat în conflict cu interesele fostului ppdd-ist Manea Mogoş, la rându-i activ pe acest segment. Nu de puţine ori cele două părţi au ajuns la divergenţe, unele soldându-se cu violenţe, Mogoş pierzându-şi chiar funcţia de consilier local în 2011 când  a atras atenţia asupra comportamentului inspectorului. În consecinţă, suspiciunile care planează asupra acestuia pot fi justificate, ultima sa sesizare, dacă a existat cu adevărat, având  efectul scontat.

Cel de-al doilea personaj cu care şeful de la Corp Control nu a găsit cale de înţelegere este Adrian Fotu, patronul terasei Tia din Eforie Nord. Vară de vară, acesta şi-a văzut scuarul din faţa terasei invadat de tuciurii lui Păvălachi, care vindeau tatuaje şi chiloţi lângă mesele sale, alungându-i clienţii. Această situatie se perpetua de câţiva ani buni, solicitările sale către autorităţile locale rămânând de fiecare dată fără răspuns.

Adrian Fotu este cunoscut ca fiind recalcitrant, dar această faimă nu l-a împiedicat pe fostul agent de vânzări Păvălachi să-i trântească şi anul acesta în faţă o frumuseţe de tonetă cu porumb fiert. Conform spuselor lui Fotu, la începutul acestei veri s-a ajuns chiar la ameninţări cu moartea între cei doi, situaţia aplanându-se ulterior.

 Voteaza articol
3.00

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat