Acasa | ACTUALITATE | Câte persoane au încercat să treacă ilegal frontiera României în ultimele 48 de ore

Câte persoane au încercat să treacă ilegal frontiera României în ultimele 48 de ore


image

Mai multe grupuri de migranţi, cetăţeni algerieni, tunisieni, palestinieni, marocani, nigerieni, egipteni şi din Republica Moldova, au încercat să treacă ilegal frontiera de stat a României în ultimele 48 de ore, informează, luni, IGPF.

Numărul total al celor care au vrut să treacă ilegal frontiera României în ultimele 48 de ore este de 23 de persoane.

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) precizează că, în ultimele două zile, poliţiştii din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Jimbolia, Moraviţa şi Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au depistat cinci grupuri de migranţi, formate din 16 persoane, 11 dintre aceste fiind depistate la frontiera cu Ungaria, în timp ce încercau să iasă ilegal din România. Celelalte cinci au fost reţinute la graniţa cu Serbia, având intenţia să intre ilegal în România.

"Cu ocazia verificărilor, în toate cazurile s-a stabilit că persoanele depistate sunt cetăţeni din Palestina, Algeria, Maroc, Tunisia şi Nigeria, cu vârste cuprinse între 19 şi 42 de ani. În cadrul primelor cercetări, persoanele în cauza au declarat că intenţia lor este de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză. Unii dintre migranţi au declarat că s-au deplasat cu diferite autoturisme până în zona Beba Veche, de unde şi-au continuat călătoria pe jos, peste câmp, până în momentul reţinerii lor de către poliţiştii de frontieră", se arată înntr-un comunicat de presă.

Sursa citată mai precizează că şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Punctului de Frontieră (PF) Borş, judeţul Bihor, au depistat, sâmbătă, la 200 de metri de linia de frontieră, pe rambleul căii ferate ce face legătura între Episcopia Bihor - Republica Ungară, patru bărbaţi care se deplasau spre frontiera cu Ungaria.

Cei patru sunt cetăţeni egipteni şi algerieni, au între 18 şi 24 de ani şi au declarat că intenţionau să ajungă în Franţa pentru a munci.

Alte trei persoane, cetăţeni moldoveni, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria au fost depistate de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Berveni, judeţul Satu Mare, în dreptul localităţii Oar, pe digul de pe malul stâng al râului Someş, la aproximativ 250 de metri de linia de frontieră.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor 23 de persoane actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, respectiv trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând să se ia măsurile legale ce se impun.

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat