Acasa | ACTUALITATE | Consilierul judeţean Ion Radu s-a pricopsit cu dosar penal pentru violarea corespondenţei

Consilierul judeţean Ion Radu s-a pricopsit cu dosar penal pentru violarea corespondenţei


image

Consilierul judeţean Ion Radu va trebui să răspundă penal acuzaţiilor aduse de un coleg de partid, fostul preşedinte al organizaţiei municipale, Victor Cruceru, că i-ar fi violat secretul corespondenţei. În fapt, Cruceru, care îndeplinea la acea dată funcţia de secretar executiv al PPDD, afirmă că în toamna anului trecut, în timp ce se afla în teritoriu pentru a constitui organizaţii locale, Ion Radu a pătruns în biroul său şi i-a substituit agenda personală pe care a xerografiat-o integral fără acordul său.

Ulterior, în timpul sedinţei Biroului Judeţean, Radu a expus public câteva din paginile copiate, pentru a evidenţia anumite nereguli pe care le-a sesizat şi care ar fi adus atingere intereselor partidului. Ion Radu, care în urmă cu 10 ani a fost cercetat penal într-un dosar de înşelăciune pe motiv că administra un joc piramidal, Club Elite Dinamic, îl acuza pe Cruceru tocmai de astfel de practici, aducând ca argumente diferite adrese  descoperite în agenda acestuia. Motivele care l-au adus pe  Ion Radu în situaţia de a face un asemenea gest de natură penală ţin de desele poziţii luate de Victor Cruceru vizavi de modul în care Radu administra fondurile partidului, solicitând organizaţiilor locale sume de bani pentru materiale publicitare care costau chiar de şi două sau trei ori mai puţin. De asemenea Cruceru, alături de alte persoane din conducerea partidului, îl mai învinuia pe Radu că ar fi solicitat şi primit bani de la fostul director adjunct de la ITM, Marius Ciobanu, condamnat pentru luare de mită, pentru a-i asigura acestuia funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Constanţa. De altfel consilierul judeţean n-ar fi la primul conflict cu legea, pe lângă cel amintit mai sus, el a mai fost arestat în 1980 pentru diferite furtişaguri din Şantierul Naval Constanta, unde muncea din greu în echipa de fotbal, iar în 2008 a fost nevoit să facă faţă acuzelor foştilor colegi de la  PNG că le-ar fi furat 20 000 de euro, motiv pentru care a şi părăsit partidul.

Victor Cruceru a declarat pentru publicaţia noastră că e hotărât să meargă până la capăt cu acest demers, mai ales că în agenda sa se aflau şi numeroase însemnări şi date personale,  precum şi organizarea structurilor consultanţilor săi, informaţie sensibilă într-o piaţă extrem de concurenţială cum e cea a brokerajului în asigurări, unde el activează.

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat