Acasa | DEZVĂLUIRI | Incredibil! Numele cărui terorist îi leagă pe Dănuţ Culeţu şi Mihai Răzvan Ungureanu !

Incredibil! Numele cărui terorist îi leagă pe Dănuţ Culeţu şi Mihai Răzvan Ungureanu !


image

Conform ultimelor informaţii, Dănuţ Culeţu a devenit preşedintele  filialei constănţene a Iniţiativei Civice de Centru Dreapta, mişcare înfiinţată de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. Dată fiind dispariţia din viaţa politică a lui Culeţu, prefect al judeţului în perioada 2005-2009, această numire ar putea să pară cel puţin ciudată. Ziarul nostru a reuşit totuşi să găsească o motivaţie a acestei alegeri şi deşi ar putea să pară incredibil, liantul care-i uneşte pe cei doi lideri este un personaj absolut sinistru, teroristul Omar Hayssam.

Pe 28 martie 2005, trei jurnalişti români erau răpiţi în Irak de către, după cum s-a descoperit ulterior, Mohamed Munaf şi Omar Hayssam. Arestat, Hayssam este la scurt eliberat pe motive medicale şi fuge din ţară. Unul dintre cei suspectaţi la acea vreme că ar fi facilitat fuga lui Hayssam a fost Mihai Răzvan Ungureanu. La mijlocul lunii mai a anului 2006, ministrul de externe Mihai Răzvan Ungureanu primeşte o scrisoare din partea unei organizaţii, extrem de puternice, Conferinţa Preşedinţilor Principalelor Organizaţii Evreieşti din America, prin care i se solicită o favoare specială pentru un avocat israelian al familiei lui Omar Hayssam. Teodor Baconschi, la acea vreme secretar de Stat în MAE, trimite la rîndul său scrisoarea procurorului general şi biroului DIICOT, ordonându-le, practic, să se supună doleanţelor americanilor.

Între timp, avocatul, sosit din Tel Aviv, se întâlnise deja de 3 ori, în secret (de două ori în puşcărie), cu Omar Hayssam, fără ştirea DIICOT – împotriva procedurilor penale din dreptul românesc. La scurt timp după această vizită, ca urmare a cererii exprese a procurorului de caz Ciprian Nastasiu, plecat ulterior în Statele Unite, Hayssam este eliberat şi părăseşte ţara imediat cu avionul pe ruta: Bucureşti, Chişinău, Viena, Liban (Beirouth). 

Până aici lucrurile sunt clare, dar unde e conexiunea, veţi spune! În 2006, ziarul nostru publica o anchetă despre modul în care familia lui Dănuţ Culeţu a sprijinit finanţarea fugii lui Hayssam din România, prin diferite tranzacţii imobiliare dubioase.

În anul 2001, Gheorghe Culeţu, fratele prefectului de Constanţa cu domiciliul în Statele Unite, Wade Street, Bridgefort, Connecticut, îl împuterniceşte pe tatăl său, prin procură notarială (întocmită la un birou notarial din Connecticut, şi nu prin Consulatul de la Washington), să perfecteze în ţară actele pentru dobândirea unei case de 112 mp, cu un teren aferent de 297 mp, pe strada Dobrogei, la numărul 13.

Prin urmare, în data de 5 aprilie 2001, Ştefan Culeţu s-a prezentat la biroul notarului public Borună Chiraţa din Constanţa, împreună cu cetăţeanul sirian Adnan Khatib, cu domiciliul în Rastan, Siria, dar cu reşedinţa la Bucureşti, în baza unei legitimaţii de şedere temporară din anul 1998.

Khatib deţinea, la rândul sau, o procură notarială din partea firmei “Laser Impex” SRL Bucureşti, proprietarul imobilului ce avea să facă obiectul tranzacţiei.

 Actorii unei tranzacţii subevaluate

Cei doi procurişti au semnat, în faţa notarului, un contract de vânzare-cumpărare, autentificat sub numărul 93/2001, prin care firma bucureşteană transferă dreptul de proprietate asupra imobilului, pentru suma de... atenţie!... 13.000 de dolari.

"Americanul" îşi adjudecă astfel o casă de cinci camere, plus un depozit de produse agro-alimentare de 63 mp, la preţul de atunci al unei garsoniere.

Firma “Laser Impex” SRL, înfiinţată de cetăţeanul sirian Ahmad S.H. Ahmad, dobândise imobilul cu doar patru luni înainte de a-l vinde către fratele prefectului, de la SC “Supreme Distribution Bucuresti” SRL, o societate deţinută în acte de un alt sirian, pe numele său  Mohamad Samer Hazam.

Firma din urmă a cumpărat casa de cinci camere şi terenul în anul 1998, de la sotii Dumitru şi Teodora Babu, rude prin mezalianţă cu familia prefectului.

În 2003, numele societăţii “Laser Impex” SRL era menţionat în adresa strict secretă 00369053 a Ministerului de Interne, pentru implicarea într-o tranzacţie de spălare de bani, alături de Omar Hayssam.

Firma era bănuită că se situa la mijlocul unui lanţ suveică, prin care a fost majorat de cinci ori preţul de vânzare şi valoarea TVA-ului fabricii de cherestea “Moviliţa”, achiziţionată în cele din urmă de Omar Mohamad, fratele lui Hayssam, prin SC Best Wood SRL.

Adnan Khatib, spălătorul de bani al lui Omar Hayssam

 Adnan Khatib, procuristul firmei “Laser Impex”, era atunci un sirian obscur.

Însă semnătura sa apare în documentele prin care Omar Hayssam a reuşit să înşele compania “Volvo Trucks” cu suma de 1,8 milioane de dolari, după ce a achiziţionat 22 de capete de tractor în leasing şi le-a exportat în Siria către o firmă a fratelui său.

Khatib l-a ajutat pe Hayssam să provoace falimentul firmei “Foresta” din Nehoiu pentru a scăpa de o datorie de 9 milioane de euro către bugetul de stat, prin aceea că a semnat, ca administrator al firmei “Dorothea Trading”, mai multe facturi fictive, pentru care a cerut în instanţă deschiderea procedurii de lichidare a firmei lui Hayssam.

Activitatea procuristului a intrat în atenţia autorităţilor, mai ales după criza ostaticilor, fiind inculpat în mai multe dosare penale de spălare de bani şi înşelăciune. Pe numele său au fost emise mai multe mandate de arestare, însă individul a primit o “procură” pentru a spăla putina, aşa cum avea să se întâmple şi cu seful său, Omar Hayssam.

Serviciile secrete l-au dat dispărut, deşi în presă a fost acreditată ideea că personajul nici nu a existat în realitate şi că numele Adnan Khatib ar fi fost doar o identitate de complezenţă folosită de fraţii Omar pentru activităţile de spălare de bani.

Ce a câştigat Hayssam de la familia Culeţu?

Revenind la tranzacţia cu imobilul din strada Dobrogei nr.13, aceasta atrage atenţia în primul rând prin legătura care se face cu Omar Hayssam, dar mai ales prin preţul mult subevaluat.

În aceste condiţii, se nasc în mod firesc mai multe întrebări, la care Dănuţ Culeţu şi familia sa vor trebui să dea nişte răspunsuri.

Care este motivul pentru care reţeaua mafiotă a sirianului a acceptat să încheie cu familia prefectului o tranzacţie imobiliară dezavantajoasă?

Doar a pierdut sirianul din această afacere sau a câştigat pe de altă parte?

Dincolo de necunoscutele cazului, există câteva certitudini extrem de lămuritoare.

Subevaluarile şi supraevaluarile de imobile camuflează, fără dubiu, fapte şi înţelegeri dincolo de limita legii.

Pe de altă parte, avem temeiuri să credem că nu "americanul" Gheorghe Culeţu a fost cel care a negociat cu Adnan Khatib, n-ar fi riscat prin telefon, si cu atât mai puţin tatăl prefectului, care atunci avea 73 de ani şi preocupări specifice vârstei a treia.

Însă cea mai elocventă certitudine a cazului este demonstrată de datele publicate pe site-un Ministerului Finanţelor Publice din România, potrivit cărora firma fantomă a grupării mafiote a lui Omar Hayssam a figurat multă vreme ca având sediul în imobilul ce aparţine acum fratelui prefectului.

Familia Culeţu l-a ajutat pe Hayssam să piardă urma acestei firme prin care şi-a finanţat fuga, astfel că în această evidenţă ar putea să rezide una din explicaţiile posibile ale preţului subevaluat al tranzacţiei dar şi a simpatiei de care se bucură din partea lui Răzvan Mihai Ungureanu.

 Voteaza articol
5.00

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat