Acasa | ACTUALITATE | Preşedintele Curţii de Apel, Nicolae Stanciu, din nou în mijlocul unui caz de corupţie

Preşedintele Curţii de Apel, Nicolae Stanciu, din nou în mijlocul unui caz de corupţie


image

Preşedintele Curţii de Apel Constanţa, Nicolae Stanciu, apare într-o discuţie dintre un afacerist acuzat de fapte de corupţie, Nikolaus Mann şi avocatul Andrei Gherasim. Mann, interesat să strămute un dosar la o instanţă favorabilă şi să anuleze un contract, se plângea avocatului de sumele exorbitante pe care Stanciu i le-ar fi cerut, 100.000 de euro, pentru a-i da câştig de cauză, acuzând că acesta, împreună cu judecătorul Cristian Deliorga, fac parte dintr-un grup infracţional care manipulează justiţia constănţeană.

Aceste acuze n-ar fi întru-totul gratuite, cei doi fiind colegi la Curtea de Apel, acolo unde Stanciu s-a dat peste cap să-i ofere un loc lui Deliorga, deşi la data respectivă nu existau posturi vacante. La fel de interesant este şi faptul că Deliorga a fost exclus din CSM în anul 2010, fiind bănuit de implicare în măsluirea unor concursuri de admitere în magistratură, instituţie unde tot în 2010 şi tot în urma unui concurs a acces şi Mihai Alexandru Stanciu, fiul preşedintelui.

Nicolae Stanciu nu este la prima suspiciune de corupţie, căci în 2009 a apelat la serviciile unui prieten, fostul şef al Parchetului Curţii de Apel Galaţi, Dinu Gâlcă, să schimbe declaraţiile martorilor şi să înlocuiască procesele verbale întocmite de poliţişti în cazul unui accident produs de el pe DN 25, soldat cu rănirea gravă a unei persoane.

Dacă aruncăm o privire în declaraţia de avere a preşedintelui Curţii de Apel, vedem că 100.000 de euro e o sumă  relativ modestă pentru un magistrat care are declarate patru locuinţe şi peste 7000 de mp de teren intravilan. Mare parte din acestea, cum desigur v-aţi dat seama, moştenire!

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat