Acasa | ACTUALITATE | Comunicat de presă - Senol Zevri, fostul director al Agenţiei de Mediu îl acuză pe Gelil Ezerghep că slujeşte USL-ul

Comunicat de presă - Senol Zevri, fostul director al Agenţiei de Mediu îl acuză pe Gelil Ezerghep că slujeşte USL-ul


image

Printr-un comunicat de presă remis redacţiei publicaţiei Atac de Constanţa, Şenol Zevri, fostul director al Agenţiei de Mediu, în calitate de tătar, se arată nemulţumit de modul în care Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, condusă de fostul deputat PRM Gelil Ezergep, a ales să se implice în campania electorală. Zevri acuză conducerea UDTTR de faptul că deserveşte interesele USL, atitudine care, susţine acesta, nu face cinste comunităţii tătare din România. În opinia sa, preferinţa politică a actualei conduceri a Uniunii este dictată de raţiuni pur economice, Gelil Ezerghep fiind implicat în diverse afaceri la nivel local, afaceri care se bazează şi pe sprijinul celor care conduc judeţul Constanţa în acest moment.  

"Stimaţi domni,

Vă scriu în calitatea mea de membru al comunităţii tătare, reprezentat de Uniunea pe care o conduceti.

Am observat cu surprindere faptul că Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România s-a pus în slujba USL şi că promovează, prin diverse acţiuni, candidaţii acestei alianţe la alegerile parlamentare. Chiar dacă înţeleg anumite interese de afaceri pe care le au unii membri ai Uniunii, nu pot să ignor faptul că cereţi tătarilor, de la înălţimea funcţiilor dumneavoastră, să susţină USL-ul.

Noi, tătarii, de secole întregi, suntem un exemplu de convieţuire şi bună înţelegere cu naţiunea majoritară, românii. De aceea, consider că în acest climat de divizare a societăţii româneşti, să pui comunitatea tătară într-una dintre tabere înseamnă să-ţi atragi animozitatea celeilalte părţi. Acest lucru poate avea consecinţe grave pentru comunitatea noastră.

Vreau să vă reamintesc că, în vremea guvernării USL au fost destituiţi directorii tătari ai unor instituţii de la nivel judeţean, iar Uniunea nu a luat atitudine. Mai mult, îi susţineţi acum pe cei care i-au „decapitat“ pe ai noşti. Nu puneţi Uniunea în slujba USL! Nu jigniţi onoarea şi demnitatea tătarilor! Nu uitaţi prin ce a trecut comunitatea noastră ori ce s-a întâmplat cu unul dintre cele mai de preţ simboluri religioase ale etniei noastre, Geamia Hunkiar.

Trebuie să slujiţi interesul tătarilor, nu al USL-ului!

Cu respect,

Senol Zevri, tătar"

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat