Acasa | ACTUALITATE | Produse contrafăcute în valoare de aproximativ 2.480.000 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Produse contrafăcute în valoare de aproximativ 2.480.000 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea


image

În data de 11.09.2013, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv Constanţa.

În urma controlului primului container au fost descoperite 4.190 produse cosmetice (parfumuri, truse de fard, pensule pentru machiaj), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.000.000 lei dacă ar fi originale.

În al doilea container au fost identificate 11.730 de perechi de încăţăminte şi 8.942 pulovere pentru femei, din care 1.230 perechi de încălţăminte sunt susceptibile a fi contrafăcute, în timp ce restul erau nedeclarate, valoarea aproximativă a bunurilor fiind de 1.480.000 lei.

Marfa purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţii comerciale în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat