Acasa | ACTUALITATE | DIICOT- Percheziţii în Constanţa şi alte două judeţe. Este vizată o reţea de traficanţi de persoane

DIICOT- Percheziţii în Constanţa şi alte două judeţe. Este vizată o reţea de traficanţi de persoane


image

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul  Teritorial Brăila împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila şi Vrancea, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie  Brăila, au efectuat un număr de 23 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor  Brăila, Buzău şi Constanţa, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat format din 17 persoane, specializat în săvârşirea de infracţiuni de  trafic de  persoane, trafic de minori şi proxenetism.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, membrii grupării infracţionale,  structurată pe mai multe paliere,  în perioada 2008 – 2014, au  racolat mai multe persoane de sex feminin din mediul rural, inclusiv minore, pe care, profitând de situaţia lor materială precară, de lipsa de educaţie precum şi în baza unor promisiuni de căsătorie,  le-au exploatat sexual.

Persoanele de sex feminin racolate erau preponderent minore care au abandonat cursurile şcolare, modalităţile de recrutare fiind, de regulă, prin abordare telefonică, sau pe messenger, ori fiind prezentate de persoane din anturajul membrilor grupului infracţional.

Fiecare membru al grupării avea un rol bine stabilit în cadrul reţelei, respectiv racolare, supraveghere, transportare, cazare, toate aceste activităţi fiind desfăşurate în scopul exploatării sexuale.

Iniţial, aceştia aveau  cu victimele relaţii de prietenie sau concubinaj iar  ulterior le determinau prin ameninţare sau prin agresiuni fizice să practice prostituţia în folosul lor.

Victimele erau în permanenţă supravegheate de membrii grupării, fiind  obligate să practice prostituţia pe raza municipiului Brăila.

Până în prezent au fost identificate 25 tinere care au fost exploatate sexual de către membrii grupului infracţional.

La sediul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Brăila, vor fi audiate 30 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat