Acasa | DEZVĂLUIRI | Mihai Tararache – “Bugetul Constanţei se aprobă, mâine, pe şest”

Mihai Tararache – “Bugetul Constanţei se aprobă, mâine, pe şest”


image

Am aflat cu stupoare, din presa, pentru ca pe ‘’faimoasa’’ pagina de socializare a primariei Constanta avem parte doar de o mascarada, nicidecum de informare si consultare, ca maine, pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local Constanta, se afla proiectul de hotarare privind aprobarea bugetului municipal pe anul 2015.

Am asteptat, pana astazi, ca responsabilitatea sa primeze, ca proiectul de hotarare sa fie scos de pe ordinea de zi, iar bugetul propus al Constantei sa fie lansat in dezbatere publica, asa cum era normal si firesc sa se intample.

Din pacate, in Constanta lui Mazare, firescul reprezinta doar o amintire.
Pe aceasta cale, ii cer public primarului Radu Mazare sa retraga, prin mana celui care ii executa orbeste ordinele, de pe ordinea de zi, proiectul de hotarare privind bugetul local propus spre aprobare vineri, 13.02.2015, pentru ca e inadmisibil ca bugetul constantenilor sa fie adoptat pe sest, fara niciun fel de dezbatere, fara nicio o perioada de consultare publica!!

Constanta domnule Mazare, este a constantenilor si dumneavoastra ii reprezentati vremelnic, pe un mandat de incredere dat de majoritea celor care s-au prezentat la vot in 2012!
Chiar nu a inteles nimic din mesajul constantenilor pe 16 noiembrie domnul Mazare? Chiar nu realizeaza ca politica bunului plac, practicata de administratia pe care o conduce, ne-a adus unde suntem astazi? Chiar nu se poate ca orasul Constanta, aflat pe locul 2, dupa capitala tarii, la preluarea mandatului, in anul 2000, acum pe locul 8 si in cadere, dupa 15 ani de administratie haotica si discretionara, care a omorat orice fel de initiativa, orice fel de speranta, orice fel de atitudine civica si de urma de responsabilitate fata de oras, sa intre in rand cu alte orase ale tarii, precum sunt Iasi, Timisoara, Cluj Napoca, Bistrita?

V-am dat doar cateva exemple de orase, conduse de primari de diferite culori politice, care in aceasta perioada organizeaza dezbateri publice, la care pot participa toti cetatenii acestor orase, care isi pot spune parerea despre ce nevoi au si despre cum ar trebui sa le fie cheltuiti banii. Primarul Mazare poate lua exemplu, in acest caz, de la colegi de partid, care au inteles ca politica bunului plac, lipsa dezbaterilor si a consultarilor publice nu-si mai gasesc locul in Romania anului 2015. Pur si simplu nu mai putem continua asa! 
Domnule Radu Mazare, incetati sa ii mai desconsiderati pe constanteni, incetati sa ii mai percepeti ca pe o masa de manevra menita sa va asigure dumneavoastra si camarilei personale toate poftele .

Calitatea de cetatean emana, in egala masura, atat obligatii cat si drepturi.

Calitatea de primar, in primul rand, presupune respect, responsabilitate fata de cetateni, pentru ca destinul orasului este in mainile primarului. Se pare ca sunteti incapabil de toate acestea, de vreme ce pentru dumneavoastra dezbaterile, consultarea, parerea constantenilor reprezinta un simplu moft!
Fac un apel, pe aceasta cale, la liderii tuturor formatiunilor politice constantene, la reprezentantii tuturor organizatiilor civice din Constanta, la toti cetatenii Constantei carora le pasa ce se intampla cu bugetul orasului, cu viitorul orasului pana la urma, sa ia atitudine fata de aceasta ultima, sper,incercare de sfidare si batjocura la adresa constantenilor, sa-i reamintim primarului Mazare ca bugetul Constanei apartine exclusiv cetatenilor ei, nicidecum nu poate fi lasat la bunul plac al camarilei personale de care acesta este inconjurat si care sufoca orasul nostru!”

Deputat de Constanta,
Mihai Tararache

 

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat