Acasa | ACTUALITATE | Copiii din comuna Peştera nu au primit doar tablete de ziua lor ci şi şansa unei vieţi mai bune

Copiii din comuna Peştera nu au primit doar tablete de ziua lor ci şi şansa unei vieţi mai bune


Ştirea că primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, a oferit tuturor copiiilor şi profesorilor din localitate câte o tabletă de 1 iunie a făcut deja înconjurul ţării.

Gestul edilului Valentin Vrabie reprezintă mai mult decât un cadou, reprezintă o şansă pe care orice copil ar trebui să o aibă: aceea de a-şi depăşi condiţia prin informaţie şi prin contactul direct cu lumea care se află dincolo de graniţele localităţii în care trăieşte.

Tinerii din Peştera au acum posibilitatea de a ştii, de a visa şi chiar de a-şi împlini visele.

Am încercat și anul acesta să le ofer încă un motiv de bucurie celor mici și vă pot mărturisi cu mândrie că acești copii - generațiille viitoare de oameni de bază ai societății - au învățat prin educație ce reprezintă demnitatea, respectul și principiile morale solide. Știm cu toții că viitorul unei națiuni depinde de nivelul de educație, de aceea facem tot posibilul ca fiecărui copil să îi asigurăm cel mai bun start în viață“, a declarat primarul comunei Peștera, Valentin Vrabie.

Micuţa localitate este singura din România în care toţi elevii şi preşcolarii au tablete şi se pot conecta la net pentru că autorităţile locale au avut grijă ca încă din anul 2011, comuna Peștera şi satele arondate să fie racordate gratuit la internet prin fibră optică.

Mai mult, prin implementarea proiectului „Investim în educaţie pentru viitorul copiilor din Peştera”, de-a lungul anilor s-a reuşit reabilitarea și modernizarea completă a unităților de învățămînt şi susținerea necondiționată a actului educațional - prin acordarea de rechizite școlare, burse pentru elevii de liceu şi decontarea integrală a abonamentelor de transport pentru cadrele didactice.

Toate acestea au condus către obiectivul vizat şi anume abandonul școlar zero în această comună.

Educaţia este prioritară pentru autorităţile din Peştera însă ambiţia şi realizările primarului Valentin Vrabie merg mult mai departe.

Comuna este, în acest moment, cea mai îngrijită şi curată din judeţul Constanţa iar oamenii se bucură de câteva facilităţi menite să le facă viaţa mai uşoară: la Peştera metrul cub de apă costă 1 leu, taxa de habitaţie nu există iar evenimentele importante din viaţa locuitorilor pot fi serbate, gratuit, în incinta Căminului Cultural. Toţi cetăţenii primesc ajutor din partea primăriei de fiecare dată când au probleme.

Pentru incurajarea investitorilor, veniţi la Peştera, au fost create o serie de facilități: exploatarea terenurilor agricole, a carierei de nisip, concesionarea de terenuri, închirieri şi schimburi de terenuri astfel că în acest moment localitatea are un parc de eoleine care aduce anual la bugetul comunei peste 2,5 milioane de euro. 

Dacă Valentin Vrabie face lucruri extraordinare sau face doar ceea ce trebuie să facă orice edil, rămâne un mister pentru colegii lui de breaslă care nu au reuşit să realizeze nici un sfert din ceea ce s-a realizat în această comună.

Poate că unul din secretele succesului este acela că, atât primarul cât şi consilierii locali din Peştera nu fac parte din niciun partid deci nu dau socoteală şi “cotizaţie” vreunei formaţiunii politice.

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat