Acasa | ACTUALITATE | Liceenii constănțeni care vor să studieze în străinătate sunt așteptați la World Education Fair

Liceenii constănțeni care vor să studieze în străinătate sunt așteptați la World Education Fair


image

World Education Fair, cel mai mare târg de consultanță educațională la care universitățile de elită din străinătate vin să își prezinte programele de studiu tinerilor români, vine pe 1 octombrie la Hotel Ibis în Constanța.

La World Education Fair atât tinerii constănțeni cât și familiile acestora au posibilitatea să stea de vorbă direct cu reprezentanții unora dintre cele mai bune universități din Marea Britanie, Olanda, Danemarca și Elveția. Reprezentanții universităților le vor oferi studenților și elevilor de liceu toate informațiile necesare despre studiile universitare de licență, master și MBA, precum și informații despre cum pot obține burse sau finanțări la aceste instituții.

Tinerii constănțeni interesați să studieze la o facultate de elită din străinătate și părinții lor vor avea ocazia să discute direct cu consultanții educaționali Integraledu și reprezentanții acestor universități, pentru a afla detalii și informații concrete despre viața în campusurile universitare și țările respective, în loc să studieze zeci de broșuri sau pagini de Internet.

"Am auzit prima dată de World Education Fair de la prieteni și după aceea am căutat mai multe informații pe Internet, iar participarea la târg m-a ajutat să aleg una dintre cele trei universități selectate inițial. Informațiile obținute despre facultatea la care mi-am dorit să studiez m-au ajutat să fac alegerea cea mai bună pentru viitorul meu profesional”, a declarat Mihai Barbu, student la Imperial College London.

I-am cunoscut pentru prima dată pe reprezentanții universității la care sunt acum studentă la una dintre edițiile anterioare ale World Education Fair”, a adăugat Sabina Neguț, anul patru la Universitatea din Huddersfield, specializarea Law and Business. „Dacă aș fi din nou în situația de a-mi alege facultatea aș face aceleași lucruri: aș veni la World Education Fair pentru a afla care sunt cele mai bune specializări și universitățile care le includ în programa lor și apoi aș căuta sfatul unui consultant educațional, pentru că el te poate informa, datorită experienței sale, despre avantajele studiului într-o țară sau alta, precum și despre specializările care ți se potrivesc și criteriile de admitere.”

Universități participante

Printre universitățile participante se numără Coventry University, care ocupă poziția a doua1 în clasamentul Sunday Times University Guide 2012, Anglia Ruskin University, al cărei înalt nivel academic este atestat prin faptul că peste 90% dintre studenţii acestei universităţi sunt angajați imediat după absolvire, Fontys University of Applied Sciences, cea mai mare instituţie de învatamânt superior din Olanda, care dispune de 40 de campusuri universitare în diferite oraşe şi oferă peste 120 de programe universitare şi 17 programe de master,

și University оf Sunderland, care se numără printre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din Europa.

Metode de finanțare a studiilor

Pe lângă informațiile despre cum poți obține o bursă totală sau parțială oferită de unele universități participante la World Education Fair, poți afla de la consultanții Integraledu informații despre metode alternative de finanțare, despre împrumuturi pentru studii și despre metodele de rambursare ale acestora.

Chiar dacă familia unui tânăr aflat la început de drum nu are posibilități financiare mari, acesta poate studia în străinătate obținând împrumuturi de studii care se returnează doar în momentul în care se va angaja și salariul său anual va depăși o anumită sumă.

Un exemplu este împrumutul acordat de statul britanic, care oferă un grant de până la 12.000 de euro pe an. Plata acestuia se poate face în  termen de 30 de ani din momentul în care absolventul și-a găsit un loc de muncă, iar rambursarea începe doar dacă venitul său va depăși 21.000 de lire pe an și reprezintă aproximativ 9% din suma care depășește acest venit.

World Education Fair este atât o modalitate de prezentare a programelor de studii pe care universitățile din străinătate le propun viitorilor lor studenți, cât și un prilej de cunoaștere și creștere a șanselor lor de reușită la aceste universități. Prezența tinerilor români în număr din ce în ce mai mare arată interesul crescut al acestora și dorința de a face din timp alegerea cea mai potrivită pentru viitorul lor”, a declarat Ana Maria Papp, Manager Departament Universități în cadrul Integraledu, cea mai mare companie de consultanță educațională din România, care reprezintă peste 300 de instituții de învățământ de top din Europa și SUA.

Un târg educațional îți oferă posibilitatea să discuți față în față cu reprezentanți ai universităților și astfel îți poți da seama care ți se potrivesc și ce criterii de admitere au”, a adăugat Papp.

Ca și până acum, toți cei care doresc să vină la World Education Fair pot participa gratuit, iar înscrierile se pot face la http://www.worldeducation.ro/register.php. Mai multe informații despre World Education Fair se găsesc la www.worldeducation.ro.

Târgul începe pe 26 și 27 septembrie la Hotel Athénée Palace Hilton în București, între orele 10.00 și 17.00, și continuă și în Timișoara, pe 28 septembrie, la Hotel Timișoara, și în Galați, pe 30 septembrie, la Hotel Vega.

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat