Acasa | ACTUALITATE | O Staţie de Epurare ultramodernă a fost construită de RAJA în localitatea Mihail Kogălniceanu

O Staţie de Epurare ultramodernă a fost construită de RAJA în localitatea Mihail Kogălniceanu


image

De la demararea la nivel naţional a Programului Operaţional Sectorial MEDIU  2007 – 2013,  SC RAJA SA s-a implicat în mod semnificativ în absorbţia fondurilor europene, prin derularea de proiecte care să asigure  îmbunătăţirea standardelor de viaţă ale populaţiei şi de protecţie a mediului.

Printre investiţiile derulate în cadrul acestor Proiecte se regăseşte şi Staţia de Epurarea Mihail Kogălniceanu, lucrări de care beneficiază locuitorii din zona localității Mihail Kogălniceanu.

Astfel, în prezența ministrului Fondurilor Europene, Marius Nica, a lui Valentin Șoneriu – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene și Cătălin Gheran – Director General Programul Operational Infrastructură Mare, a avut loc festivitatea de inaugurare a investiţiei a cărei valoare totală este de aproape 16 milioane de lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinanțare de 4,52 milioane lei.

Această stație de epurare este una din cele mai modern din țară fiind dotată și cu o treaptă de  tratare cu ultraviolete. Acest tip de tratare omoară 99,9 % din germenii și bacteriile existente în apă. Staţia asigură serviciile pentru localitatea Mihail Kogălniceanu iar în următoare etapă va intra şi localitatea Nicolae Bălcescu. În acest moment deservim un număr de 12.490 de locuitori iar debitul de apă epurată este de 2425 mc/zi îndeplinind toate standardele de protecția mediului,” a declarat Felix Stroe, Directorul general al RAJA.

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a ținut să felicite conducerea companiei și a subliniat faptul că SC RAJA SA este unul din cei mai importanți beneficiari de fonduri europene.

Am realizat un clasament al celor care au reușit să atragă cele mai multe fonduri europene iar RAJA se situează pe locul 5, după companiile din cadrul Ministerului Transporturilor şi din cadrul Apelor Române, vorbim de peste 250 de milioane de euro. Vă felicit pentru acest lucru și vă aștept după 1 ianuarie să depuneți noi solicitări de finanţare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Noua stație de epurare de la Mihail Kogălniceanu a fost construită de la zero iar apele uzate colectate din localitate, dar și de la nivelul bazei militare și de la unitățile industriale din zonă sunt pompate către stația de epurare printr-o stație de pompare nouă.

Principalele componente ale procesului incluse în noua stație de epurare sunt: treapta mecanică, treapta biologică și treapta de tratare a nămolului, care include și o stație de pompare nămol biologic, dar și o hală de deshidratate a nămolului. 

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat