Acasa | ACTUALITATE | Comunicat PSD Mangalia – “Primarul Radu Cristian fuge din şedinţa Consiliului Local”

Comunicat PSD Mangalia – “Primarul Radu Cristian fuge din şedinţa Consiliului Local”


image

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Mangalia din data de 06.11.2015, primarul Radu Cristian, pus în situaţia de a răspunde de stadiul executării lucrărilor la patru proiecte europene, a părăsit sala de şedinţe şi a promis că nu va mai participa la nicio şedinţă a Consiliului Local Mangalia, în viitor.

Incompetenţa şi proasta gestionare a implementării proiectelor sus-menţionate de către aparatul executiv ne-au adus în situaţia nefinalizării proiectelor până la data limită de 31.12.2015 şi, implicit, la pierderea sumelor alocate din fondurile europene.

Această situaţie implică necesitatea finalizării acestor proiecte cu bani de la bugetul local, bani ce urmează a fi contractaţi printr-un împrumut de 40 milioane lei.

Finalizarea proiectelor europene după data de 31.12.2015 din acest împrumut va aduce Primăria Mangalia în incapacitate de plată, implicit în stare de faliment. Consilierii PSD Mangalia nu vor să fie părtaşi la falimentul oraşului, provocat de incompetenţa primarului Radu Cristian, şi nu au votat pentru contractarea acestui împrumut.

Atragem atenţia primarului Municipiului Mangalia cu privire la situaţia gravă expusă de către cetăţeni ai oraşului prezenţi la şedinţă, prin care acuzau primarul şi secretara Municipiului Mangalia de neemiterea unor acte administrative, pentru solicitări depuse de peste 8 luni de zile.

Dorim să informăm cetăţenii oraşului că vina pentru neiniţierea proiectelor de hotărâre este exclusiv a primarului Municipiului Mangalia şi a aparatului său executiv.

Solicităm public primarului Municipiului Mangalia să renunţe la abuzurile făcute de administraţia locală, prin care cetăţenii oraşului sunt împiedicaţi să genereze investiţii, refuzând eliberarea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire conform legii.

Solicităm primarului să finalizeze dosarele de retrocedări conform Legii 10/2001,  putând astfel să aprobăm repartizarea de loturi pentru construirea de case tinerilor ce au depuse cereri în conformitate cu Legea 15/2003. 

Din terenurile rămase în urma retrocedărilor trebuie identificate loturi de casă în zone în care există infrastuctură şi utilităţi.

Am respins în şedinţa Consiliului Local un proiect de hotărâre prin care se propunea construirea unui pavilion pentru pensionari, în suprafaţă de aproximativ 150 m2, la un preţ de 930.000 lei, adică la aproximativ 1.300 EURO/m2. Considerăm că este o cheltuire iresponsabilă a banului public, deoarece cu o astfel de sumă se putea reabilita o parte a străzilor din cartierul Colonişti.

Nu înţelegem cum domnul primar nu a găsit banii necesari reabilitării locurilor de joacă pentru copii, care sunt în paragină, a pavilioanelor de pensionari existente sau a bazelor sportive, care sunt abandonate.

Pe această cale, asigurăm cetăţenii oraşului Mangalia că le vom reprezenta interesele în cadrul Consiliului Local şi că vom sancţiona prin vot negativ orice proiect de hotărâre ce nu vine în sprijinul acestora.

Organizaţia Partidului Social Democrat - Mangalia

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (1 postat):

nicu on 07/11/2015 13:18:12
avatar
Ofertă de lucru la domiciliu! Căutăm colaboratori (în regim part-time) dornici să ni se alăture într-un mare proiect ce vizează piața de carte. O afacere inteligentă care poate să-ți îmbunătățească substanțial venitul lunar. Nu este necesară experiența. Instruirea se face gratuit, prin mail. Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal de comision. Pentru mai multe detalii trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: nicufarcas@gmail.com
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat