Acasa | ACTUALITATE | RAJA a reuşit să atragă fonduri europene în proporţie de 100%

RAJA a reuşit să atragă fonduri europene în proporţie de 100%


image

Programul Operaţional de Mediu 2007-2015, un exerciţiu financiar prin care statul şi companiile din România au avut şansa să atragă fonduri europene, a însemnat pentru RAJA Constanţa o provocare.

Profitând la maxim de această oportunitate, compania de apă din Constanţa a reuşit, prin proiecte viabile, să atragă integral banii europeni, bani cu care a implementat cinci mari proiecte în valoare totală de 1.251.916.173 de lei, din care contribuţia SC RAJA SA a fost de 241.108.344 de lei.

Proiectele derulate sunt în concordanţă cu Planul Naţional de Dezvoltare privind priorităţile de îmbunătăţire a standardului de viaţă prin modernizarea şi dezvoltarea facilităţilor integrate de apă potabilă/apă uzată la nivel regional.

Cele cinci investiţii sunt:

-„Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în regiunea Constanţa-Ialomiţa“,

-„Reabilitarea Staţiei de epurare ape uzate Eforie Sud“,

-„Canalizare menajeră, comuna Valu lui Traian, etapa a III-a Constanţa“,

-„Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată pentru regiunea Constanţa-Ilfov“,

-„Executarea branşamentelor de apă şi a racordurilor de canalizare în regiunea Constanţa-Ialomiţa“.

În cadrul acestor proiecte s-au dezvoltat 51 de contracte de lucrări, din care 33 au fost deja finalizate iar 18 se află în fază avansată de execuţie.

Directorul SC RAJA SA, Felix Stroe, a făcut un bilanţ al Programului Operaţional de Mediu 2007-2015 iar, conform ultimelor date, compania de apă constănţeană este cotată ca fiind printre cele mai performante din România, în materie de atragere de fonduri europene.

Programul Operaţional se închide pe 31 decembrie 2015. Am reuşit să atragem în proporţie de 100% fondurile puse la dispoziţie iar pentru noi acesta este un motiv de mândrie. Nu a fost uşor. S-a muncit zi şi noapte, nu am avut week-end-uri, am fost cu toţii pe teren. S-a lucrat în contratimp însă am reuşit să terminăm lucrările aşa cum ne-am propus, la standardele cele mai înalte”, a declarat Stroe Felix.

Proiectele viabile, de atragere a fondurilor europene, pe care RAJA le prezintă sunt realizate de către Direcţia de Dezvoltare şi Finanţare Externă, departament care are 110 angajaţi.

Avem un departament în cadrul companiei în care peste 100 de tineri capabili, şcoliţi şi cunoscători a două-trei limbi străine, se ocupă numai de proiecte de finanţare. Oamenii ăştia fac cursuri aproape săptămânal, sunt la curent cu toate normele impuse şi sunt aici doar ca să realizeze proiecte pentru compania noastră. Salariile lor sunt plătite tot din bani europeni ”, a mai subliniat directorul RAJA.

Pentru compania de apă urmează o nouă etapă, cea a Proiectelor Operaţionale Investiţii Mari, finanţabile pe exerciţiul 2015 – 2020.

Suntem în faza de negociere a sistemului de cofinanţare. Există deja studiu de fezabilitate pe care acum îl discutăm, iar acesta include proiecte de peste 450 de milioane de euro. Dacă adunăm proiectele realizate în perioada de preaderare, cu cele pe P.O.S. Mediu şi POIM, se trece de un miliard de euro“, a explicat Stroe Felix. 

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (1 postat):

nicu on 25/11/2015 16:44:23
avatar
Completează-ți veniturile cu sume cuprinse între 100 și 285 euro pe lună, muncind acasă! Fii curajos, alătură-te echipei noastre! Vei desfășura o activitate simplă, pe calculator. Ai nevoie de conexiune la internet și cunoștințe minime PC. Solicitată mai multe detalii unuia dintre membrii proiectului, trimițând un mesaj cu textul INFO la adresa de email: nicufarcas@gmail.com
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat