Acasa | ACTUALITATE | Primul sistem de canalizare menajeră prin vaccum din România, realizat de RAJA la Corbeanca

Primul sistem de canalizare menajeră prin vaccum din România, realizat de RAJA la Corbeanca


image sursa foto - observator.ro

Unul dintre cele mai ambiţioase proiecte implementate de SC RAJA SA Constanţa este „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată pentru regiunea Constanţa-Ilfov”, proiect semnat în data de 26. 05.2014 şi care conţine lucrări de reabilitare şi extindere a reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare în localităţile Buftea, Corbeanca şi Constanţa.

Proiectul în valoare de 221.755.451 lei are o populaţie beneficară de peste 114.000 de locuitori din judeţele Ilfov şi Constanţa şi face parte din Programul Operaţional de Mediu, fiind realizat din fonduri europene.

La acest moment banii europenii au fost atraşi în proporţie de 100% iar lucrările din localităţile Buftea şi Corbeanca sunt realizate în proporţie de peste 89%.

Am demarat acest proiect destul de târziu. A fost nevoie de multă muncă pentru a finaliza lucrările la timp. Sfârşitul anului 2015 înseamnă şi finalul exerciţiului financiar POS Mediu 2007-2015, adică închiderea accesului la fonduri europene. A trebuit să ne mişcăm repede şi am reuşit să teriminăm lucrările la timp. La Corbeanca avem o premieră naţională: o reţea de canalizare menajeră prin vaccum pentru colectarea apelor uzate, pe o lungime de aproximativ 50 km. Un proiect extrem de ambiţios pe care primarul comunei, Valeriu Anton, l-a dorit în mod deosebit. Suntem mulţumiţi de ceea ce am realizat şi aşteptăm următorul exerciţiu financiar pe fonduri europene, pentru care suntem pregătiţi cu alte proiecte menite să îmbunătăţească standardele de viată”, a declarat Stroe Felix, directorul general al RAJA, în cadrul unei conferinţe de presă.

Valeriu Anton, primarul comunei Corbeanca, a ţinut să-i mulţumească directorului Felix Stroe pentru implicare.

“Când am venit la primărie nu exista nici măcar un singur metru de canalizare.  Mi-am propus să racordez întreaga comună la un sistem de apă şi canalizare modern. RAJA a fost singura companie care a răspuns cererii noastre şi la care am găsit înţelegerea necesară. Pe lângă Corbeanca, alte trei localităţi arondate, Tamaşi, Petreşti şi Ostratu, beneficiază acum de un sistem de reţele de apă şi canalizare performant care deserveşte 3400 de familii”, a declarat Valeriu Anton.   

Şi pentru oraşul Buftea colaborarea cu RAJA Constanţa a fost una de succes, după cum susţine primarul localităţii, Gheorghe Pistol: “Acesta este unul din cele mai mari proiecte realizate în oraşul nostru şi vreau să îi mulţumesc domnului Felix Stroe. Eu sunt de profesie inginer iar când s-au demarat lucrările n-am crezut că pot fi finalizate la timp. Estimam cel puţin trei ani. Spre surprinderea mea, totul s-a finalizat într-un singur an, la paramentrii impuşi. În acest moment avem 4000 de abonaţi la reţeaua de apă, un lucru excepţional pentru oraşul Buftea”.

Proiectul, a cărui realizare a necesitat o mobilizare deosebită a resurselor umane şi materiale ale SC RAJA SA, a fost sprijinit atât de către autorităţile locale şi judeţene – Ilfov şi Constanţa - cât şi de către autorităţile centrale – Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice şi Ministerului Fondurilor Europene -.

În cadrul proiectului este prevăzută realizarea a 98.342 m de reţea de apă, 109.856 m de reţea de canalizare, 1 staţie de epurare ape uzate, 2 staţii de tratare a apei potabile, 23 de staţii de pompare şi 19 fronturi de captare a apei.    

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (1 postat):

Alina on 01/12/2015 14:33:37
avatar
Vrei să câştigi minim 300 de euro pe lună? Citeşte acest anunţ!
Beneficii
-posibilitatea de a câştiga cel puţin 100 de euro cu o implicare de 2-3 ore sau 300 de euro full time
- apartenenţa la un grup care oferă recunoaştere şi şanse egale tuturor membrilor
-instruire gratuită şi de scurtă durată
-contract legal de comision ce asigură plata caştigurilor
-se lucrează de acasă
-program flexibil
Cerinţe
-conexiune la internet, PC, abilităţi minime de lucru cu documente word, pdf şi navigare online
-seriozitate, perseverenţă şi atenţie la detalii
Pentru informaţii trimiteţi mail cu subiectul INFO la cmalina10@yahoo.com
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat