Acasa | ACTUALITATE | Dacă tot vin ruşii pe litoral, de ce să nu îi jecmănim puţin?

Dacă tot vin ruşii pe litoral, de ce să nu îi jecmănim puţin?


image foto - Ovidiu Oprea

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Corina Martin, în calitate de preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (F.A.P.T.) şi preşedinte al Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, a prezentat rezultatele şi bilanţul vizitei de o săptămână derulate la Moscova în perioada 24-30 ianuarie 2016.

Alături de Dragoş Gociman, vicepreşedinte Asociaţia Litoral - Delta Dunării, şi vicepresedinte Asociaţia Patronatului în Turismul din Delta Dunării şi de Vladimir Nechaev, ataşat al Consulatul General al Federaţiei Ruse la Constanţa, Corina Martin a anunţat că în cadrul târgului de turism de la Moscova, „Moscow International Travel & Tourism Exhibition”, ce va avea loc în perioada 23-26 martie 2016, Asociaţia Litoral – Delta Dunării va susţine o conferinţă de promovare Mamaia – Litoralul Românesc şi Delta Dunării pentru peste 100 touroperatori ruşi, cu sprijinul şi în parteneriat cu ATOR (Asociaţia Touroperatorilor din Rusia).

Asociaţia Litoral – Delta Dunării şi Federaţia de Karate Kyokushin a Rusiei au semnat un acord ce prevede un cantonament de pregătire a lotului naţional de Karate Kyokushin al Rusiei în România, la Sulina – Delta Dunării, împreună cu lotul naţional al României, în perioada 23 iunie – 7 iulie 2016.

Mai mult, Asociaţia Litoral – Delta Dunării va promova staţiunea Mamaia la Cupa Moscovei de Karate Kyokushin (14 februarie) şi la Campionatul European ce va avea loc la Moscova în luna mai 2016, unde va acorda un premiu special “Mamaia”, în cadrul festivităţii de premiere.

Litoralul pentru ruşi

Din punct de vedere al promovării, este evident că Asociaţia Litoral – Delta Dunării şi-a făcut treaba bine, însă ruşii au cerut oferte concrete pentru turiştii ce vor urma să viziteze România anul acesta.

Mai exact, preţuri şi servicii.

În condiţiile în care Bulgaria a atras, anul trecut, peste 450.000 de turişti ruşi, în timp ce în România au fost cam 6000, delegaţia condusă de Corina Martin a decis, pe loc, să includă în ofertă şi programul „Litoralul pentru toţi”, metamorfozat în «Litoralul pentru ruşi».

Aşa se face că, în extrasezon, în lunile mai şi septembrie, ruşii pot veni în vacanţă la preţuri de cazare de doar 10 euro pe noapte, de persoană.

Până acum, trei hoteluri din Mamaia şi patru din Delta Dunării s-au înscris în program dar se poartă discuţii şi cu restul hotelierilor.

Nu toată lumea priveşte cu ochi buni iniţiativa Corinei Martin, astfel că reperezentanţii Federației Patronatelor din Turismul Românesc spun că nu au fost consultați înainte de lansrea programului "Litoralul pentru ruși", la tarife promoționale, și nu pot susține aceste preţuri, pe care le consideră nerealiste.

«Aflând cu stupoare că zilele trecute, doamna Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), a lansat, fără a se consulta cu hotelierii de pe litoral, un program cu tarife promoționale pentru turiștii ruși, Comitetul Director al FPTR anunță că nu își asumă aceste tarife. Anunțul făcut de doamna Corina Martin pe piața rusă, fără consultarea FPTR, care reprezintă și hotelierii de pe litoral, riscă să pună la îndoială seriozitatea României în relațiile externe și să compromită industria hotelieră de pe litoral, atunci când se va constata că marea majoritate a hotelurilor nu poate susține tarifele avansate de președintele FAPT», spun cei din  Federația Patronatelor din Turismul Românesc, care recunosc totuşi că “Ideea de a atrage turiști ruși în România acum, când pentru ei s-a închis piața turcă, nu este rea.”

Este evident că membrii FPTR nu doresc turişti săraci, motiv pentru care fac şi o comparaţie amuzantă, spunând că “că cei peste 3 milioane de ruși care au fost anul trecut în Antalya, majoritatea la hoteluri de 5 stele all inclusive și la tarife care depășesc 600-700 de euro de persoană pe sejur, nu fac parte din acea categorie care vânează ofertele de 10 euro pe noapte pe care, poate, și le permit anumite hoteluri de la noi, dar doar în capetele de sezon.”

Probabil că, prinşi cu calculele, domnii patroni nu au vizitat niciodată un resort din Turcia, care îşi justifică preţul. 

Până se rezolvă disensiunile dintre operatorii de turism de la malul mării, un lucru rămâne cert: litoralul bulgăresc oferă all inclusive în sute de resorturi de 4 şi 5 stele la tarife foarte mici, în timp ce litoralul românesc nu prea are nimic de oferit.

Şi, cu toate astea, ţinem preţurile aberant de sus. 

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat