Acasa | SPECIAL | EXCLUSIV! Notarul Florin Vişan a fugit din ţară

EXCLUSIV! Notarul Florin Vişan a fugit din ţară


image

De mai bine de o lună şi jumătate, biroul notar public Florin Vişan, situat pe b-dul Tomis nr.218, bl. TD5, parter, este închis. 

Deşi procedura de suspendare a unei activităţi notariale este una destul de complexă, în cazul de faţă, Florin Vişan a sărit peste etape, şi-a concediat angajaţii, care nu şi-au mai primit salariul de ceva vreme, şi a pus lacătul pe uşă.

Florin Vişan era unul din cei mai solicitaţi notari publici din Constanţa având relaţii contractuale cu oameni de afaceri influenţi din judeţ dar şi cu o serie de instituţii publice.

Toate astea s-au terminat într-o zi când notarul a închis, fără prea multe explicaţii, biroul.

În fapt, acesta a depus o serie de documente la Camera Notarilor Publici Constanţa din care reiese faptul că ar suferi de mai multe de boli motiv pentru care solicită o suspendare a activităţii până la data de 1 martie 2016.

Conform mai multor surse, realitatea este cu totul alta: Florin Vişan a fugit din ţară pentru că este acuzat de o fraudă de cinci milioane de euro.

Aceleaşi surse spun că notarul se află într-un stat arab care nu are acord de extrădare cu România şi că nici nu se gândeşte să se mai întoarcă acasă.

Pe uşa biroului notarial este lipită o înştinţare venită de la Camera Notarilor Publici Constanţa prin care Vişan este invitat mâine, 3 martie, ora 14, la sediu pentru a fi cercetat conform art. 202, alin. 2 din Regulamentul de aplicare a Legii Notarilor Publici.

Este o citare în dosarul de cercetare prealabilă nr.3/2015.

Articolul 202., alin 2, prevede următoarele: “În cadrul cercetării prealabile se stabilesc faptele şi urmările acestora, împrejurările în care au fost săvârşite, precum şi orice alte date concludente din care se poate aprecia asupra existenţei sau inexistenţei vinovăţiei care atrage răspunderea disciplinară. Ascultarea şi verificarea apărărilor notarului public cercetat sunt obligatorii. Refuzul notarului public cercetat de a face declaraţii ori de a se prezenta la cercetări se constată prin proces-verbal şi nu împiedică încheierea cercetării. Notarul public cercetat are dreptul să cunoască toate actele cercetării şi să solicite probe în apărare.”  

Cu toate acestea, Radu Puia, preşedintele Consiliului Director al Camerei Notarilor Publici încearcă să evite orice discuţie despre situaţia în care se află Florin Vişan.

E drept, oficial Vişan nu este încă acuzat de nimic însă neoficial se pare că notarul a făcut o grămadă de ilegalităţi şi a păgubit mai multe persoane motiv pentru care a şi decis să părăsească ţara.

Lucrurile erau stabilite de multă vreme pentru că anul trecut Florin Vişan a divorţat, pe cale amiabilă, de soţia sa medicul Niculina Vişan şi a făcut partajarea bunurilor în aşa fel încât să protejeze o parte din ele.

Înainte de a pleca din ţară, acesta şi-a vândut şi autoturismul pe care îl conducea, un BMW X6.

Florin Vişan a fost văzut ultima dată în data de 27 ianuarie la domiciliul părinţilor săi unde a venit cu o dubiţă pe care a încărcat-o cu haine.

Situaţia este cunoscută de majoritatea notarilor constănţeni însă niciunul nu doreşte să comenteze.

Râmâne de văzut dacă, aşa cum i s-a cerut, Florin Vişan va merge mâine să dea explicaţii la Camera Notarilor Publici Constanţa.

Vom reveni cu amănunte.

 

 Voteaza articol
3.00

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (5 postat):

Maya on 02/03/2016 22:32:16
avatar
Niste afirmatii false, nefondate... Angajatii nu au fost concediati, si-au dat demisia de bunavoie,dar oricum la ce ne putem astepta de la un ziar care dezinformeaza !!! de catre cine este acuzat de frauda?! Si ne ar interesa si pe noi, oamenii de rand care sunt sursele voastre... Niste mizerii pe care le scriu , si le discuta niste oameni de nimic, incapabili si invidiosi !!!
Thumbs Up Thumbs Down
0
Cristina Ionescu on 02/03/2016 22:53:44
avatar
Aveti dreptate, nu este inca acuzat, exprimarea corecta este "banuit". Cat despre dezinformare, nu este cazul. Pana una alta, domnul notar are niste explicatii de dat, multe chiar.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Maya on 03/03/2016 01:17:50
avatar
Explicatiile nu se vor da ziaristilor in nici un caz si consider ca este corect pt toate partile implicate inclusiv cititorii sa se relateze stiri confirmate nu presupunerile unor ziaristi care nu si fac publice sursele si putem crede ca sunt doar niste inventii banale ale unor persoane ce doresc sa se afirme cu orice pret chiar si dezinformand.
Thumbs Up Thumbs Down
0
muie on 04/07/2016 08:26:49
avatar
E UN ESCROC SI EL SI TASU AU PAGUBIT MULTI OAMENI SI A FOST COMPLICE LA DEZVOLTATORI IMOBILIARI LA FALSURI IN ACTE SI EVAZIUNI FISCALE LA PUSCARIE!!!!
Thumbs Up Thumbs Down
0
Dedy on 10/09/2016 09:25:05
avatar
Visan si toata suita lui a pacalit un batran si i-a furat semnatura si l-a lasat fara casa
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat