Acasa | ACTUALITATE | Mihai Lupu - "PNL spune stop derapajelor PSD privind alegerile locale din 2016"

Mihai Lupu - "PNL spune stop derapajelor PSD privind alegerile locale din 2016"


image

„Interferențele PSD în procesul democratic al alegerilor locale par să nu aibă limită și să nu țină cont de principiile elementare ale funcționării democrației și ale statului de drept sau de misiunea esențială a administrației publice de a furniza servicii publice de calitate cetățenilor și de a-i reprezenta cu decență și demnitate.

În opinia PNL, atitudinea PSD este inadmisibilă și nu trebuie tolerată tocmai pentru că PSD nu încetează să apeleze și să încerce să utilizeze în mod iresponsabil resursele României pentru a-și servi exclusiv interesele de partid și scopurile politice proprii.

Cea mai recentă dovadă este lansarea temei pensiilor aleșilor locali în prag de alegeri, nimic altceva decât praf în ochii propriilor primari, cu scopul imediat de a-i fideliza în an electoral.

Este lesne de înțeles că legea PSD este neconstituțională în forma actuală și va fi respinsă de Curtea Constituțională a României, fiind doar un demers populist al lui Liviu Dragnea, care nu face decât să își amăgească și să-și mintă primarii. PSD a făcut legea doar ca să cumpere bunăvoinţa unor primari, pentru următoarele două luni, până la locale – un tertip și un gest lipsit de fair-play și respect pentru democrație și cetățean în acest proces electoral.

Din punctul de vedere al PNL, plata aleșilor locali, fie că este vorba de salariu sau de pensie, este un subiect important, care necesită atenție sporită, pentru că nu poți avea o administrație eficientă fără o salarizare și recompensare corespunzătoare.

PNL susține că soluția corectă ține de regândirea serioasă a sistemului de salarizare în administraţie, dar și că este necesară o lege a salarizării în domeniul bugetar, care să fie o lege sustenabilă, echitabilă și adecvată, totodată fundamentată pe eficiență și performanță.

Prin demersurile sale PNL spune stop derapajelor PSD privind alegerile locale din 2016! Liberalii condamnă vehement și avertizează asupra pericolelor și expunerii statului român după bunul plac al PSD, care nu face decât să-și urmărească interesul electoral chiar dacă aceasta înseamnă sacrificarea interesului public și a binelui cetățeanului.”

Mihai Lupu

Deputat PNL Constanţa

 


Tag-uri:  

Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat