Acasa | ACTUALITATE | Ovidiu Brăiloiu: ”Am dat în judecată Apele Române pentru prăbușirea falezei de la Eforie Sud”

Ovidiu Brăiloiu: ”Am dat în judecată Apele Române pentru prăbușirea falezei de la Eforie Sud”


image

Ion Ovidiu Brăiloiu a acuzat ”Apele Române” că sunt responsabile de prăbușirile falezelor de la Eforie Nord și Eforie Sud, exact în zone unde au lăsat lucrări nefinalizate încă din 2012.

Primarul orașului Eforie a anunțat că a dat în judecată Apele Române și cere organizarea unui referendum local, pentru ca cetățenii să arate dacă sunt mulțumiți de starea falezelor și dacă doresc trecerea acestora în administrarea Orașului Eforie.

Faleza de la Eforie Sud s-a prăbușit, anul trecut, în zona Cazino, unde ”Apele Române” au executat o lucrare, la foarte puțin timp după ce s-a făcut recepția. De asemenea, la Eforie Sud, după Capul Turcului, faleza este surpată și nu s-au executat lucrări de peste 5 ani.

La Eforie Nord, faleza s-a surpat anul trecut, în zona în care Apele Române au abandonat o lucrare. Conform Raportului de Inspecție al Inspectoratului de Stat în Construcții: ”Pe acest sector au fost demarate anterior de către Adminitrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral lucrări autorizate cu AC 200/2009 - ”Lucrări de consolidare a falezelor din Eforie Nord și Eforie Sud”.

Lucrările au fost începute în anul 2009 și au fost întrerupte în anul 2012 din lipsă de finanțare, conform reprezentanților ABADL. (…) Din lipsa alocațiilor bugetare, nu s-au realizat lucrările de ancorare a zidului de sprijin, precum și alte lucrări adiacente cuprinse în proiectul de execuție (scurgerea apelor, pământul armat, reprofilarea taluzului între noul zid de sprijin și aleea superioară).”

Primarul Ion Ovidiu Brăiloiu a arătat că de 7 ani de zile, falezele inferioare din Eforie Nord, și în Eforie Sud sunt în șantier, iar de 5 ani de zile lucrările au fost abandonate: ”Se pun în pericol turiștii. Este mizerie, sunt deșeuri, iar Garda de Mediu bate la ușa Primăriei. Adică cineva e vinovat – că pune în pericol turiștii, că nu lucrează, că este mizerie – iar Primăria Eforie primește reclamațiile și trebuie să cheltuie bani din bugetul local ca să facă toată curăţenia”.

Ion Ovidiu Brăiloiu a precizat că în fiecare an pentru administrarea precară a plajelor turiștii și locuitorii din Eforie adresează sute de plângeri pe care Primăria trebuie să le gestioneze, în situația în care toate veniturile din exploatare revin ”Apelor Române”: ”Toate aceste venituri, mai ales din exploatare, trebuie folosite pentru infrastructura locală din Eforie. Pentru drumuri, pentru accesul către plaje, pentru trotuare şi scări. În acest moment, unii sunt cu mapa, alții cu sapa. Unii iau fondurile, iar Orașul Eforie se alege cu munca și cheltuiala”.

Primarul Orașului Eforie a anunțat că a dat în judecată ”Apele Române” pentru prăbușirea falezei de la Eforie Sud, și cere să se intervină de urgenţă pentru refacerea falezei inferioare și pentru continuarea lucrărilor începute în 2009.

De asemenea, Primarul orașului Eforie cere organizarea unui referendum local pentru ca locuitorii orașului Eforie să spună dacă sunt mulțumiți de modul in care Apele Romane administrează falezele si plajele şi dacă își doresc ca administrarea falezelor si plajelor sa se facă de către autoritatea locala – Primărie si Consiliul Local.

Ion Ovidiu Brailoiu a făcut apel la toți parlamentarii de Constanta sa sprijine o lege a litoralului, prin care sa se reglementează clar toate problemele care in acest moment blochează dezvoltarea stațiunilor de pe litoral.Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat