Acasa | ACTUALITATE | CERONAV a celebrat, la Londra, 40 de ani de la înfiinţare

CERONAV a celebrat, la Londra, 40 de ani de la înfiinţare


image

În data de 20 mai, România a celebrat la International Maritime Organization (IMO) Londra, Marea Britanie, 40 de ani de la înființarea Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV și a sistemului maritime românesc de training.

Discursul Secretarului de Stat în Ministerul Transporturilor, Marius Humelnicu, în plenul Comitetului de Siguranță Maritimă (MSC) a evidențiat rolul României ca important furnizor de personal navigant- peste 30.000 de navigator în flota mondială.

"România are un potențial maritim imens. Depinde doar de noi să-l exploatăm", a declarat Marius Humelnicu, Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor.

Prezența Ambasadei României la Londra, networkingul dedicate României și un film de prezentare a CERONAV,au arătat celor aproximativ 500 de delegați, importanța strategică a României în transporturile navale, ca țară cu deschidere la Marea Neagră și la Coridorul Rin-Main-Dunăre.

"Marinarii români sunt apreciați în toată lumea, iar această acțiune are rolul de a sublinia imaginea pozitivă pe care și-au creat-o de-a lungul timpului", a declarat Ovidiu Sorin Cupşa, Ambasador Mritim IMO, Director General CERONAV.

Delegații din 174 de țări prezenți la IMO au ascultat doine cântate la nai și li s-a oferit ceramică de Horezu. Acestea sunt două dintre cele patru elemente pe care România le are în patrimoniul cultural imaterial UNESCO.

În perioada16 - 17 iunie 2016, CERONAV va celebra aniversarea celor 40 de ani la Baza de Instruire  CERONAV – Constanţa şi la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

La eveniment vor participa Secretarul General al International Maritime Organization, Kitack Lim, însoţit de Frederick Kenney - Director of Legal Affairs and External Relations Division şi de Milhar Fuazudeen - Head of the Maritime Training and Human Element Section, Maritime Safety Division.

Prezența acestor oficialități reprezintă o recunoaştere a CERONAV ca fiind una dintre cele mai prestigioase instituţii de pregătire maritimă din lume, precum şi o confirmare a poziţiei importante pe care România o are încadrul IMO.

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat