Acasa | ACTUALITATE | Peste cinci milioane de euro, investiţi de RAJA Constanţa la Hârşova

Peste cinci milioane de euro, investiţi de RAJA Constanţa la Hârşova


image

RAJA Constanţa a realizat, la Hârşova, una din cele mai mari investiţii care s-a făcut până acum în această localitate.

Este vorba de o staţie de epurare nouă cu treaptă terţiară, lucrare ce va deservi 12.750 de lociutori şi a cărei valoare se ridică la 3.682.437 euro.

Până la realizarea staţiei de epurare, oraşul Hârşova nu dispunea de un astfel de sistem, canalizarea existentă fiind dirijată prin trei guri de vărsare în fluviul Dunărea.

Noua staţie de epurare are trei trepte de curăţare, tehnologie ultramodernă, şi asigură separarea şi îndepărtarea elementelor impurificatoare conţinute în apele uzate, aducându-le la limitele admise pentru a fi deversate în canalul Dunăre-Marea Neagră.

Compania RAJA demonstrează, din nou, că este prietenoasă cu mediul înconjurător. Apa care se descarcă acum în Dunăre este curată ca lacrima. Protejăm sănătatea mediului şi astfel protejăm sănătatea populaţiei. Imi doresc să apuc ziua în care Dunărea va fi la fel de curată ca Rin-ul.”, a declarat Stroe Felix, director general al SC RAJA SA Constanţa.

Investiţiile făcute de compania de apă la Hârşova nu se opresc aici, valoarea totală ridicându-se la peste 5 milioane de euro.

Pe lângă noua staţie de epurare, RAJA a mai realizat şi trei staţii de pompare a apei, a extins şi reabilitat conductele de aducţiune şi reţeaua de canalizare, lucrări a căror valoare depăşeşte 1,7 milioane de euro.

Tudor Nădrag, primarul localităţii Hârşova, a declarat că este mai mult decât încântat de investiţiile realizate de RAJA:

Oraşul Hârşova deţine conducerea Asociaţiei „Comunităţile Locale Riverane Dunării”, Asociaţie ce are ca obiectiv racordarea la polii de dezvoltare dunăreni şi standardizarea politicilor de planificare urbană la nivel dunărean. Protejarea Dunării, prin realizarea staţiei de epurare, a fost un obiectiv greu de realizat de către comunitatea noastră însă de o maximă necesitate. Îi mulţumim domnului Stroe Felix pentru implicare şi pentru faptul că a înţeles cât de important este pentru noi să păstrăm standardele de mediu, aşa cum se întâmplă în toată Europa. Investiţiile nu se opresc aici pentru că avem în plan reabilitarea sistemelor de apă în localităţile Ciobanu şi Vadu Oii, zonă predispusă la infestare.”, a spus Tudor Nădrag.

Program Operaţional Sectorial de Mediu, încheiat cu succes de RAJA Constanţa

Cu o valoare de peste 640 milioane lei fără TVA, RAJA a derulat cel mai amplu şi mai complex proiect la nivel naţional de sector de mediu, datorită ariei geografice acoperite, realizând lucrări în 41 de şantiere din 23 de localităţi, din judeţele Constanţa şi Ialomiţa.

Programul a fost finanţat de Comisia Europeană din fondul de Coeziune şi gestionat de SC RAJA SA Constanţa iar obiectivele principale au fost asigurarea şi conformarea la directivele europene de mediu pentru secţiunile de apă potabilă şi apă uzată şi dezvoltarea şi modernizarea sistemelor naţionale în aria de acoperire a SC RAJA SA Constanţa.

Proiectul „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în regiunea Constanţa - Ialomiţa” a fost finalizat în totalitate, absorbţia fondurilor europene fiind de 100%, fapt ce demonstrează performanţa şi capacitatea SC RAJA SA Constanţa de a continua îmbunătăţirea infrastructurii în domeniu, prin demararea unor noi investiţii prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) ce se va derula în perioada 2016-2020.

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat