Acasa | SPECIAL | Unelte de pescuit interzise, descoperite în Marea Neagră

Unelte de pescuit interzise, descoperite în Marea Neagră


image

În data de 17.06.2016, în jurul orei 09:00 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat o misiune comună cu inspectori piscicoli A.N.P.A. Constanţa și lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis Constanţa cu o ambarcaţiune apartinand A.N.P.A si mijloace terestre proprii, în urma căreia au descoperit, travers de localitatea Jupiter din judeţul Constanţa, o ambarcaţiune în care se aflau cetăţenii români B.M, de 63 ani şi C.P, de 44 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, care desfăşuraseră activităţi de pescuit comercial, utilizând unelte de pescuit interzise.

În urma controlului efectuat au fost ridicate în vederea confiscării 41 kilograme peşte din speciile guvide şi hanus, 57 unelte de pescuit (cuşti de pescuit), precum şi ambarcaţiunea folosită la pescuit. 

În aceeaşi zi,  în jurul orei 11:00 echipa comună de control a efectuat o  altă  misiune pe Marea Neagră, travers de localitatea Tuzla, în urma căreia a descoperit, la aproximativ 2.000 metri de ţărm, 59 de unelte de pescuit industrial (cuşti metalice de pescuit).

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,pescuit cu alte unelte sau scule neautorizate”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat