Acasa | ACTUALITATE | Președintele Național al US Navy League, Skip Witunski, în vizită la SC RAJA SA Constanţa

Președintele Național al US Navy League, Skip Witunski, în vizită la SC RAJA SA Constanţa


image

În perioada 13 – 16 august 2016, la Constanța s-a desfășurat vizita oficială a reprezentanților Ligii Navale a Statelor Unite (Navy League of the United States - NLUS).

Delegația a fost condusă de Președintele Național al US Navy League – Skip Witunski.

Colaborarea strânsă dintre SC RAJA SA și Guvernul Statelor Unite, prin Agenția de comerț și Dezvoltare SUA din cadrul Ambasadei Statelor Unite la București, a dus la implementaea unui proiect pilot SCADA pentru zona Cobadin – județul Constanța.

Investiţia în valoare de 2 milioane Euro, din care compania Motorola Solutions  a contribuit cu un grant în valoare de 600.000 de euro, iar Guvernul Statelor Unite ale Americii cu o finanţare nerambursabilă de 1,2 milioane de euro, presupune controlul computerizat, de la distanţă, a tuturor parametrilor legați de furnizarea de apă şi servicii de canalizare în 25 de localități.

Pe lângă implementarea proiectului, specialiștii americani au deschis la Murfatlar, un Centru de Excelență pentru Operarea Sistemelor SCADA.

Având în vedere importanța investiției SCADA pentru creșterea calității serviciilor oferite, dar și implicarea Guvernului SUA în realizarea acestui proiect, în cursul zilei de marți, 16 august 2016, delegația Ligii Navale a Statelor Unite a efectuat o vizită de lucru la Centrul de Excelență Motorola de la Murfatlar, locație unde periodic sunt pregătiți specialiști pentru operarea sistemelor SCADA (atât pe parte de alimentare cu apă și canalizare, cât și pe parte de energie electrică și gaze). Cursurile sunt susținute de reprezentanții Motorola împreună cu distinși profesori universitari. 

Am vizitat mai multe unități ale RAJA, o companie care are un rol social deosebit de important, acela de a asigura apă în toată regiunea. Felicit compania RAJA pentru că asigură o apă de foarte bună calitate, la costuri scăzute“, a declarat Președintele Național al US Navy League, Skip Witunski.

Filiala din România a Ligii Navale a Statelor unite este condusă de către Teodor Patrichi, în calitate de preşedinte, în timp ce preşedinte onorific este Stroe Felix, directorul SC RAJA SA Constanţa.

 

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat