Acasa | ACTUALITATE | Promenada Inimilor 2016, un proiect derulat de Clubul Rotary Pontus Euxinus Constanţa

Promenada Inimilor 2016, un proiect derulat de Clubul Rotary Pontus Euxinus Constanţa


image

Clubul Rotary PONTUS EUXINUS CONSTANTA, continuă şi în 2016, programul „Promenada Inimilor", proiect de reamenajare a traseului stabilit în anul 2013, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, în data de 25 septembrie 2016.

La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate alebolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizări modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?" spune Prof. Dr. Dan Gaiţă — membru în Consiliul de Conducere al European Heart Network.

Sănătatea este în mâinile fiecăruia dintre noi, iar implicarea comunităţii locale ne ajută să o protejăm mai bine, noi cei din Rotary fiind dedicaţi comunităţii în care trăim, iar acum avem ocazia din nou să arătăm acest lucru prin acest proiect.

Noi am aderat la acest proiect şi în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa am ales un traseu de promenadă în Parcul Tăbăcărie pe o distanţă de 3 km, unde locuitorii municipiului Constanţa să facă zilnic mişcare.

Vă aşteptăm pe 25 septembrie, la ora 11.00, la intrarea în Parcul Tăbăcărie din parcarea City Park Mall, pentru a parcurge traseul împreună, fiind un bun prilej pentru noi de a fi solidari cu acest proiect, pe care l-am denumit, simbolic, «Constanţa, Inima Mea ». Traseul va rămâne deschis pe timp nelimitat. Pentru o inimă sănătoasă fiţi alături de noi.", a declarat Lambrino Mariana, preşedintele Rotary Club Pontus Euxinus  Constanţa.

 

 



Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat