Acasa | ACTUALITATE | Constanţa - Străzi blocate de apă, persoane scoase din maşini şi case inundate. Cronica unei ploi anunţate

Constanţa - Străzi blocate de apă, persoane scoase din maşini şi case inundate. Cronica unei ploi anunţate


image

În urma atenționărilor meteo, la nivelul SC RAJA SA s-au luat toate măsurile necesare pentru a se putea interveni cu promptitudine.

Astfel, la nivelul municipiului Constanta, dar si in restul localitatilor de la nivelul judetului vizate de ploi torentiale, au fost pregatite sa intervina 46 de echipe de intervenţie dotate cu wome, vidanje și pompe de mare putere - 25 in municipiul Constanta si 21 în restul judetului.

In municipiul Constanta, cantitatea de precipitatii cazuta a fost de aproximativ 45l/mp. 
Până la ora 5.00, din cauza ploilor, la dispeceratul societăţii  s-au înregistrat 33 reclamatii venite din municipiul Constanta, cele mai multe vizând zonele: Faleză Nord - strazile Tabla Butii si Tabacarie; Delfinariu - strada Ahile Mihail; Centrala - strazile Cuza Voda, Stefan cel Mare, Ion Voda si b-dul Ferdinand; Palas - strazile Veniamin Costache si Motilor;  Poarta 6 - Strada Frigului; Coiciu - strazile Merisor, Izvor si Steagului; zona Dacia si b-dul 1 Mai.  

In orasul Navodari au fost inregistrate 4 reclamatii de pe strazile Midiei, Plopilor si Soseaua Constantei, toate vizand sistemul de canalizare stradal. 

Echipele de interventie au raspuns la toate aceste solicitari, iar la ora actuala toate sunt in curs de rezolvare. 
SC RAJA SA face un apel către toţi abonaţii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pentru remedierea acestor situaţii într-un timp cât mai scurt să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societăţii la numărul de telefon 0241.66.44.44.

Pompierii ISU Dobrogea au intervenit cu 10 autospeciale şi două motopompe în şapte case, 28 de curţi şi şapte beciuri care au fost inundate în Constanţa, Năvodari şi Corbu.

De asemenea, au fost salvate şase persoane din cinci autoturisme surprinse de apă.

S-a intervenit şi pe bulevardul 1 Mai, pentru a scoate o persoană cu dizabilităţi, blocată în casă.

În total, s-au înregistrat 33 de străzi inundate.   

Pentru eficientizarea acțiunilor de răspuns, pe durata manifestării situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța a fost activată grupa operativă și suplimentate echipajele de intervenție.

Având în vedere informarea meteorologică de vreme rea care vizează toată țara, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităților subordonate adoptarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea producerii unor eventuale si situații de urgență 

 

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat