Acasa | ACTUALITATE | Dezastru descoperit de Curtea de Conturi la primăria Eforie. Sălăvăstru îl acuză pe Robert Șerban că falsifică documente

Dezastru descoperit de Curtea de Conturi la primăria Eforie. Sălăvăstru îl acuză pe Robert Șerban că falsifică documente


image Valerian Sălăvăstru

În perioada 1august- 23 septembrie, Curtea de Conturi a județului Constanța a efectuat un control la primăria orașului Eforie.

În urma constatărilor făcute, reiese o situație extrem de gravă care s-a perpetuat la nivelul primăriei în ultimii ani.

Zeci de plăți făcute pe lucrări neefectuate, angajări nejustificate de servicii de consultanță sau bani aruncați pe fereastră pe diverse fantezii ale fostei administrații.

Astfel, printr-un număr de contracte și acte adiționale, primăria Eforie a efectuat în perioada 2012-2016 plăți către societățile AGR Services SRL, News Content SRL, News Inn Solutions SRL și Double Click Net SRL, în valoare de 1.058.094 lei, pentru servicii de publicitate.

Dincolo de nelegalitatea acestor contracte și de faptul ca acestea au avut un caracter fictiv, interesant este și că primele trei firme menționate au același sediu social și aparțin fostului șef de campanie al lui Ovidiu Brăiloiu, Robert Costescu.

Dar destinația reală a acestor bani, dacă au fost folosiți în beneficiul orașului sau pur și simplu au fost delapidați, face obiectul unei anchete jurnalistice separate a publicației noastre.

O altă situație ciudată semnalată de inspectorii Curții de Conturi este reprezentată de călătoriile unor angajați ai primăriei pe bani publici. Astfel, pentru Sălăvăstru Valerian, Munteanu Sorin, Negru Virgil, Carmen Nicea și Bacale Silvia s-au decontat peste 650 de milioane de lei vechi pentru ca aceștia să viziteze Bruxelles-ul, Riga, Las Vegas sau Los Angeles, deși funcțiile pe care le dețineau nu îi calificau pentru aceste deplasări.

Pe lângă aceste privilegii, Munteanu Sorin a primit numai în anul 2015, 8592 lei prin firma pe care o reprezintă, Rainbow Graphix SRL, pentru 20 copii față - verso a Codului Fiscal, existent dealtfel în mod gratuit pe internet.

Răspunsul dat de Sălăvăstru Valerian, că el a solicitat aceste copii pentru că îi obosesc ochii din cauza calculatorului, a fost considerat nerelevant de către inspectorii Curții de Conturi.

Alte contracte păguboase au fost încheiate cu S.C. Huron Consulting, căreia i s-au plătit 130.000 lei fără TVA pentru specializarea personalului si alte activități la fel de puțin vizibile, contract concretizat prin două pliante care se distribuie gratuit, cu S.C. Eforie Nett SRL, 51. 600 fără TVA, pentru scoaterea la imprimantă a unor documente, cu S.C. Arquivo SRL, 128.056 lei pentru punerea în ordine a arhivei, în condițiile în care primăria Eforie a avut până de curând arhivar în persoana fostului  inspector Marius Păvălache și cu S.C. Lauder Schmidt Gruppe SRL, 137.600 lei pentru 5 pagini scrise pe calculator, denumite savant ”Strategia 2080” și trei propuneri puerile de campanie, și alea nefinalizate.

Deși are nu mai puțin de patru juriști angajați, primăria Eforie a mai încheiat în mod nejustificat contracte de asistență juridică cu diferite firme de avocatură, Cabinet Sârbu Luminița, căruia i s-au achitat 134. 080 lei, Cabinet Popi Carmen, 167.000 lei, Societatea de Avocatură ”Iordan, Dumitrică și Asociații”, 121.000 lei sau Cabinet “Beșe și Asociații”, 153.000 lei.

Pentru toate aceste sume s-a sesizat lipsa documentelor justificative a activității depuse, fiind înlocuite cu rapoarte în care se menționează tipul de consultanță, nu și efectuarea sa.

O ilegalitate gravă sesizată de Curtea de Conturi s-a înregistrat prin modul în care s-a realizat programul de construcții de locuințe pentru foștii chiriași evacuați.

Societatea câștigătoare, Movilift Jad SRL a primit în 2014 suma de 6.376.706 lei pentru lucrări efectuate, în urma unui raport fals emis de dirigintele de șantier, firma Consulting Expert Construct SRL.

2.680.967 lei din acești bani, alocați de la bugetul de stat, vor trebui restituiți de primăria Eforie, Movilift Jad SRL, cunoscută ca firmă fantomă, intrând la începutul anului 2016 în insolvență.

Nici Iacob Ioniță, verișorul fostului primar, nu putea să lipsească din peisaj, firma sa, Canin Kingdom SRL, primind numai  în 2015, suma de 203.358 lei pentru prinderea și eutanasierea câinilor care hălăduie nestingheriți pe străzile Eforiei.

Fiindu-i solicitat un răspuns la toate aceste acuzatii deosebit de grave, fostul administrator public al orașului Eforie, Valerian Sălăvăstru, căruia i-au fost delegate atribuțiile de ordonator de credite de către fostul primar, acuză slaba pregătire profesională a angajatilor din administrația locală dar și o răzbunare a actualului primar, Șerban Robert, care, spune el, subtilizează, falsifică și antedatează documente pentru a-l incrimina.

 Voteaza articol
3.50

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (3 postat):

antispagarel on 28/12/2016 07:43:48
avatar
Oare când scapam de jegul din primăria Eforie ? Sanse minime
Thumbs Up Thumbs Down
0
Inchirieri auto Bucuresti on 09/01/2017 13:42:26
avatar
Sa speram ca va scapa tara in curand de acesti corupti.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Andie on 16/04/2017 13:08:19
avatar
It's really great that people are sharing this inmifratoon. http://srkulymoije.com zzvixkubcd [link=http://bemqwnv.com]bemqwnv[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat