Acasa | ACTUALITATE | “Green Danube”, proiect lansat de CERONAV în parteneriat cu şapte ţări

“Green Danube”, proiect lansat de CERONAV în parteneriat cu şapte ţări


image

Centrul Român pentru Pregătirea si Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a organizat în data de 23 februarie 2017, evenimentul de lansare oficială a proiectului european GREEN DANUBE.

Lansarea proiectului s-a bucurat de o largă participare, incluzând partenerii și partenerii strategici asociați din proiect, precum și reprezentanți ai unor organizații naționale și europene de prestigiu din domeniul navigației pe ape interioare.

Proiectul GREEN DANUBE își propune să răspundă unor probleme specifice reducerii emisiilor poluante provocate de transportul pe ape interioare prin utilizarea de tehnologii inovative, elaborarea unui plan transnațional de acțiune pentru întreaga regiune a Dunării și sensibilizarea publicului larg cu privire la necesitatea protecției mediului în sectorul navigabil al Dunării și zonele riverane.

GREEN DANUBE este un proiect cu obiective ambițioase, menite să aducă contribuții majore la protecția mediului în regiunea Dunării, prin pregătirea unei strategii transnaţionale de dezvoltare a unui management adecvat, care va conduce la limitarea emisiilor în coridorul Dunării “, a declarat Directorul General CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa.

Proiectul, al cărui lider este CERONAV, are un consorțiu alcătuit din 10 parteneri din 7 țări - Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Ungaria, Serbia, România și 6 parteneri strategici asociați din Ungaria, Serbia, Bulgaria, România.

 


Tag-uri:  

Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat