Acasa | ACTUALITATE | Preşedintele C.J. Constanţa, Horia Ţuţuianu s-a supărat pe Robert Turcescu. Motivul este absolut jenant

Preşedintele C.J. Constanţa, Horia Ţuţuianu s-a supărat pe Robert Turcescu. Motivul este absolut jenant


image

Robert Turcescu a făcut, în cadrul Camerei Deputaţilor, o declaraţie politică prin care aducea în atenţia colegilor problemele grave cu care se confruntă  UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Turcescu a declarat că intervenţia sa vine în urma unei cereri primtă de la preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, PSD-istul Marius Horia Ţuţuianu, care, spune Robert Turcescu nu găseşte înţelegere şi susţinere la colegii de partid.

Mustrat probabil de PSD-işti, Ţuţuianu vine şi declară că a cerut suport tuturor parlamentarilor constănţeni, nu doar lui Robert Turcescu.

Acestea fiind spuse, mai este de făcut o singură precizare: în timp ce Robert Turcescu pleda în plenul Parlamentului pentru cauza Spitalului din Constanţa, senatorul PSD de Constanţa, celebrul Tit-Liviu Brăiloiu, sărbătorea plin de zel şi patriotism „Ziua Geniștilor Militari”.   

Regret ca domnul Robert Turcescu, deputat al judetului Constanta, a dat o alta interpretare solicitarii mele, facuta catre toti parlamentarii alesi in judetul nostru, referitoare la un subiect atat de important cum este sistemul sanitar constantean - respectiv Unitatea de Primiri Urgente. Sanatatea este un sector prea serios pentru mine iar eu cred ca putem schimba ceva in acest domeniu doar daca ne vom aseza impreuna la masa discutiilor. Prioritatea mea in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Constanta este aceea de a tine cont de nevoile cetatenilor judetului Constanta. Am vazut in toti parlamentarii de Constanta niste parteneri de dialog. Cred in continuare ca am parteneri de dialog in cadrul celorlalte partide politice. La Constanta, avem un spital de dimensiuni impresionante, pe care dorim sa-l modernizam, pe care dorim sa-l dotam, pentru care ne zbatem sa obtinem fonduri. Voi continua sa invit toti reprezentantii partidelor politice la discutii, mai ales pe teme atat de importante precum sistemul sanitar. Ma intereseaza parerea oamenilor, colegilor politicieni pentru ca singurul nostru scop este sa lucram pentru oameni si sa adoptam solutia cea mai buna pentru populatie” sustine Marius Horia Tutuianu.

Am transmis aceasta adresa institutiilor statului si tuturor reprezentantilor judetului Constanta in Parlamentul Romaniei pornind de la premiza ca toti suntem in slujba cetateanului. Daca ma gandeam la aceste lupte, cu siguranta ca nu as fi dat ocazia colegilor din alte formatiuni politice sa se foloseasca de aceasta informare in scopuri de promovare personala. Inca de la investire am declarat ca voi bate personal la usile tuturor ministerelor pentru a aduce fonduri pentru judet si in principal pentru sanatate. Asta am facut, apeland pe toate caile la toti demnitarii, indiferent de culoarea politica. Cred ca este firesc sa mentin un dialog cu toti cei care reprezinta interesele judetului nostru, mai ales in contextul in care toate actiunile mele sunt transparente. De asemenea, este firesc sa aducem la cunostiinta autoritatilor publice centrale problemele cu care ne confruntam, deoarece nu intotdeauna reprezentantii Guvernului cunosc in detaliu proiectele unui judet. Este de datoria noastra, ca manageri ai judetelor, sa anuntam institutiile statului despre proiectele noastre. Am considerat ca este firesc sa informam si reprezentantii judetului in Parlamentul Romaniei.  Consider ca domnul Turcescu, in mod eronat, a asociat problemele cu care se confrunta UPU cu o vendeta politica. Am cautat sprijin la parlamentarii constanteni, deoarece bugetul Romaniei este aprobat de Parlament. Chiar daca domnul Turcescu a folosit acest demers al meu intr-un atac politic, eu inca ma bazez pe votul dumnealui in Parlamentul Romaniei, intrucat este deputat ales al judetului Constanta. Sunt convins ca, acum, dupa ce am expus aceasta problema, vom gasi solutii la nivel central”, mai sustine presedintele CJC.

UPU Constanta asigura coordonarea regionala pentru regiunea Sud Est, primind pacienti transferati de la alte unitati din judetele limitrofe (Tulcea, Ialomita,Calarasi), dar si pentru turistii romani si straini sositi pe litoral in perioada sezonului estival.

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat