Acasa | ACTUALITATE | Blestemul Eforiei - Înca un falit administrator public al orașului

Blestemul Eforiei - Înca un falit administrator public al orașului


image Florin Enuc - Foto Digi 24

Din nefericita lecție oferită de Valerian Sălăvăstru, care, după ce a împins la faliment două societăți de stat din județul Iași a fost pus să facă același lucru și cu orașul Eforie, se pare că nu s-a înțeles mare lucru.

Așa se face că în luna februarie a acestui an, în urma unui concurs puternic contestat, administrator public al orașului Eforie devenea un anume Florin Enuc.

Necunoscut în Eforie, dl Enuc este mult mai faimos în Constanța, unde a fost director administrativ al Spitalului Județean Constanța, cu rezultatele pe care oricine calcă pragul spitalului le poate constata îngrozit, și în Mangalia, unde a participat, deasemenea cu consecințe dezastruoase, la diverse lucrări de construcții.

Pe 17 iunie 2013, primăria Mangalia publică anunțul pentru contractul de lucrări de restaurare-conservare a Cetații Callatis. În ciuda avizului negativ de la Ministerul Culturii și a contestațiilor celorlalți participanți la licitație, care acuzau prețuri la manoperă și materiale de construcții umflate de aproape 800 de ori, contractul este câștigat de asocierea Ro Mat Construct și Tomis Research Center SRL. 

Acționar principal și administrator al societății Tomis Research Center este chiar noul administrator public al orașului Eforie, Florin Enuc, în timp ce firma Ro Mat Construct este patronată de un personaj mai bine cunoscut locuitorilor din Eforie, Bogdan Grădinariu.

Coincidență sau nu, dl Grădinariu este un abonat al lucrărilor publice scoase la licitație de primăria Eforie, Ro Mat Construct câștigând în anul 2014 proiectul de amenajare a promenadei turistice Eforie Nord, cu o valoare de 1 544 830 euro, iar o altă firmă a sa, Opal Construct, pe care o conduce prin interpuși, fiind cea care și-a adjudecat amenajarea si dotarea unui parc de recreere din Eforie Sud, pentru care s-au plătit alți 436 000 de euro.

Se pare că activitățile de restaurare a zidurilor cetății Callatis, executate de Tomis Research Center  cu specialiști de înaltă calificare în arheologie și muzeografie recrutați din penitenciarul Poarta Albă, n-au fost pe placul administrației mangaliote, care a refuzat să achite contravaloarea lucrărilor, determinându-l pe dl Enuc să cheme în judecată municipiul din sudul litoralului.

Pe 16 noiembrie 2016, Curtea de Apel Constanța se pronunță definitiv în favoarea municipiului Mangalia, moment de reflecție pentru Florin Enuc care decide că poate e mai competent la stat decât în mediul privat, participând cu succes trei luni mai târziu la concursul pentru ocuparea postului de administrator public al orașului Eforie.

Că alegerea a fost una corectă, o atestă și datele financiare ale societății Tomis Research Center, care în ultimii ani a avut cifre de afaceri derizorii, 0 lei în 2013, 19 485 lei în 2015 sau 10 521 lei în 2016, și pierderi constante în ultimii ani de 261 370 lei, 206 426 lei sau 94 718 lei în 2016.

Cert este că mâna de profesionist a dlui Enuc se vede, căci bugetul de investiții a primăriei Eforie pentru 2017 este egal cu cifra de afaceri a firmei Tomis Research Center din 2013, adică 0 lei.

 Voteaza articol
5.00

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat