Acasa | ACTUALITATE | Ţara nimănui: Cuptorul cu Plăcinte nu s-a închis. DSV Constanţa a recomandat bonete pentru angajaţi

Ţara nimănui: Cuptorul cu Plăcinte nu s-a închis. DSV Constanţa a recomandat bonete pentru angajaţi


image

Deşi pare greu de crezut, Cuptorul cu Plăcinte din Satul de Vacanţă este încă deschis şi funcţionează fără probleme.

După ce ieri, directorul Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, alături de inspectorii instituţiei, a descoperit un adevărat focar de infecţie şi a sigilat magaziile în care sunt depozitate alimentele toxice, astăzi, patronul unităţii de alimentaţie, Gelu Pelehra, a scos uşile din balamale şi a continuat să vândă produse alimentare în spaţiul comercial.

Amenda, în urma controlului, depăşeşte 30.000 de lei, dar asta nu pare să îl sperie pe patronul inconştient căruia nu-i pasă că pune în pericol sănătatea oamenilor.

Mai mult, în urma sesizării de ieri, Direcţia Sanitar Veterinară, care a şi participat la control, a avut o singură problemă: angajaţii trebuie să poarte bonete, în rest, nimic de obiectat.

Singurii care şi-au făcut cu adevărat treaba sunt cei de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, însă competenţa lor este limitată.

La momentul începerii controlului, am solicitat participarea următoarelor autorităţi: Direcţia Sanitar Veterinară, Serviciul de Investigare a Fraudelor, Inspectoratul teritorial de Muncă. Împreună am întocmit o invitaţie (contrasemnată de Direcţia Sanitar Veterinară şi Serviciul de Investigare a Fraudelor), prin care am constatat o serie de nereguli. Am menţionat sigilarea camerelor şi am descris starea generală. Invitaţia a semnat-o o vânzătoare, deoarece administratorul a dispărut. Atribuţiile noastre sunt limitate de lege! Nu emitem şi nu retragem avize, nu avizăm distrugerea mărfurilor şi nu avem pârghiile necesare pentru a stopa astfel de focare de infecţie. Din păcate în anul 2006, în acestă unitate, s-a descoperit acelaşi lucru şi, după cum puteţi constata, au continuat să vândă.”, a declarat Horia Constantinescu, directorul Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Legislaţia din România dă posibilitatea să se întâmple astfel de aberaţii.

În baza unei invitații nu se poate suspenda/închide o activitate, asta cel puțin conform procedurii ANPC. Închiderea/suspendarea se face prin ordin al Comisariatului Regional, în baza unui proces verbal de constatare a contravenției, la propunerea comisarului care a întocmit actul de control.”, a precizat Paul Anghel, director general Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.  

Abia de luni se va putea demara procedura de suspendare a activităţii.

Direcţia Sanitar Veterinară a eliberat la începutul acestui sezon aviz de funcţionare pentru Cuptorul cu Plăcinte. Lor li s-a părut că totul este conform normelor, curăţenie şi condiţii excelente.

Până când se va reuşi închiderea acestei bombe, dacă ţineţi la sănătatea dumeavoastră, nu consumaţi nimic de la Cuptorul cu Plăcinte. 

 Voteaza articol
5.00

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (2 postat):

Rent a car Bucuresti on 03/07/2017 00:03:18
avatar
Pai era culmea la cati bani se fac sa se inchida.
Thumbs Up Thumbs Down
0
on 24/04/2018 22:59:10
avatar
Acum 4 zile era inchis! Numai exagerati!!
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat