Acasa | ACTUALITATE | Prefectul Ioan Albu prezent la vernisajul Taberei Internaționale de Pictură ”Lucian Grigorescu” de la Medgidia

Prefectul Ioan Albu prezent la vernisajul Taberei Internaționale de Pictură ”Lucian Grigorescu” de la Medgidia


image

Sâmbătă, 05 august 2017, cea de-a XIV – a ediție a taberei de creație ”Lucian Grigorescu” s-a încheiat cu un vernisaj de un real succes.

La expoziţie au participat oficialități publice locale și județene printre care primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, prefectul judeţului Constanţa, Ioan Albu, subprefectul Dumitru Jeacă, dar și viceconsulii Republicii Turcia la Constanţa Murat Yalcin și Gurkan Gunaydin.

În deschiderea evenimentului, edilul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a vorbit despre importanța atingerii obiectivelor culturale la nivel local prin reabilitarea Muzeului ”Lucian Grigorescu”: ”Suntem într-o procedură avansată iar în următoarea perioadă urmează să încercăm să îl reabilităm și să creăm astfel un centru al culturii în Medgidia, unde să putem expune valorile cu care se poate lăuda orașul nostru. Toate creațiile expuse acum în holurile diferitelor instituții sunt frânturi din bogăția noastră culturală pe care trebuie să o adunăm într-un singur loc, într-o casă a sa”.

Invitatul special al vernisajului a fost Ioan Albu, prefectul județului Constanța, originar din municipiul Medgidia.

Vădit impresionat de accentele de transculturalitate ale activități artistice medgidiene, acesta a declarat: ”Apreciez activitatea administraţiei publice a municipiului Medgidia, iar din partea Instituţiei Prefectului are tot sprijinul. Îmi pare rău că astfel de activităţi nu se mai fac şi în alte oraşe ale judeţului Constanţa. Sper ca pe viitor exemplul Medgidiei să fie preluat şi de alte orașe din județ”.

Alături de cei 14 pictori proveniți din Cipru, Regatul Bahrein, Turcia, Polonia și România, la eveniment a fost prezentă și Alice Dinculescu, cunoscut critic de artă de sorginte constănțeană.

O inițiativă inedită în România, Tabăra Internațională de Pictură ”Lucian Grigorescu” de la Medgidia, reprezintă un pas important în păstrarea caracterului multicultural al artei în întreg județul Constanța.

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat